Om gezellig in een grote Duitse stad te kunnen winkelen hoef je niet zo gek ver te rijden. Keulen ligt namelijk op korte afstand van de Nederlandse grens en is via het zuiden van de provincie Limburg zowel met de auto als met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Woon je niet in het zuiden van het land, dan kun je natuurlijk altijd overwegen om een dagje shoppen in Keulen te combineren met een vakantie of weekendje weg in het prachtige bourgondische Limburg. Hou er tijdens het plannen van je trip naar Keulen wel rekening mee dat het aantal koopzondagen in Duitsland erg beperkt is. Op de meeste zondagen in het jaar zijn alle winkels in de stad dus standaard gesloten. Bezoek je Keulen met de auto, zorg er dan ook tijdig voor dat deze voorzien is van een geldige milieusticker, anders loop je tijdens je bezoek aan Keulen kans op een verkeersboete.

Leestip: Wat te doen in Keulen op zondag? Winkels open?

 

Welke winkelcentra zijn er in Keulen?

Als je in Keulen een winkelcentrum wilt bezoeken, dan heb je volop keuze. Je gaat er gegarandeerd shops aantreffen die helemaal aan je smaak voldoen. Naast tal van internationale merken tref je in de winkelstraten in het centrum van de stad ook een imposant aanbod aan typisch Duitse winkelketens aan. In principe kun je het winkelgebied in het centrum van Keulen in een aantal verschillende gedeeltes opsplitsen.

 

Neumarkt

Neumarkt winkelcentrum in berlijn ligt vlak naast het centraal stationShoppen in Keulen begint voor veel mensen op de Neumarkt. Dat is niet zo vreemd, want dit plein is een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer. Je vindt er onder meer het centraal station van de stad. Daarnaast tref je er de Dom van Keulen aan en functioneert de Neumarkt als evenementenplein waar vrijwel altijd iets te doen is. Voor de rest wordt het grote plein onder meer omzoomd door warenhuizen, boetiekjes en horecagelegenheden. Vanaf de Neumarkt loop je overigens ook heel gemakkelijk rechtstreeks naar de belangrijkste winkelstraat in het centrum van Keulen: de Schildergasse.

 

Schildergasse en Hohestrasse

Deze twee straten zijn de meest populaire winkelstraten van Keulen. Ze zijn beide autovrij, zodat voetgangers er op hun gemak rond kunnen wandelen en zo kennis kunnen maken met het uitgebreide koopaanbod. Dit is de plek waar je winkels van internationaal bekende modemerken als H&M, Zara en Esprit tegenkomt. Neem je de moeite om ook een kijkje in de zijstraatjes in deze omgeving te nemen, dan stuit je onder meer op allerlei leuke kleinere Duitse winkeltjes en gezellige horecagelegenheden. Volgens statistici is de Schildergasse de drukste winkelstraat van Duitsland. De straat staat overigens niet alleen bekend om het indrukwekkende winkelaanbod, maar is bij veel mensen ook geliefd vanwege de prachtige klassieke architectuur die er te zien is.

 

Overdekt shoppen in de Breitestrasse

Ook bij slecht weer is het de moeite waard om in Keulen te gaan shoppen. In het centrum van de stad bevinden zich namelijk meerdere overdekte winkelcentra. WDR Arkaden aan de Breitestrasse is er een van. Je ontdekt er onder meer een ruim aanbod aan verschillende modemerken. Daarnaast biedt deze locatie plaats aan enkele supermarkten. Een stukje verderop, tevens aan de Breitestrasse, tref je de Opern Passagen aan. Ook hier kun je lekker binnen shoppen, zonder last te hebben van eventueel grillige weersomstandigheden buiten. Naar eigen zeggen is dit laatstgenoemde winkelcentrum gespecialiseerd in fashion & food.

 

Welk winkelcentrum in Keulen kun je het beste bezoeken?

bezoek ook de dom als je in keulen gaat shoppenHet beste winkelcentrum in Keulen hebben we voor het laatst bewaard. Dat is namelijk Galeria Kaufhof. Het is ook meteen het grootste overdekte winkelcentrum van de stad. Je kunt er dus het hele jaar door bij allerlei verschillende weersomstandigheden heerlijk uitgebreid shoppen. Je vindt dit winkelcentrum vlakbij de Apple Store, vlakbij het punt waar de Schilderstrasse en de Hohestrasse elkaar treffen. Naast het bekende Duitse warenhuis Galeria Kaufhof biedt deze overdekte shoplocatie ook plaats aan allerlei andere grote en kleinere winkels. Enkele daarvan zijn:

  • Sunglass Hut
  • Rituals
  • KRISS Sweden
  • Lancome

In sommige gevallen is er bij bekende merken sprake van een shop-in-shop concept dat zich dan in het warenhuis bevindt. Maar er zijn ook tal van zelfstandige winkels in het winkelcentrum te vinden. Daarnaast biedt Galeria Kaufhof plaats aan een overdekte markthal, waar je onder meer allerlei verswaren kunt kopen. Galeria Kaufhof beschikt tenslotte ook over een eigen parkeergarage met een ingang aan de zuidzijde van het complex. Kortom dit is in Keulen het winkelcentrum bij uitstek als je op zoek bent naar een zo compleet mogelijke koopbelevenis.

 

Lees ook onze andere blog artikelen over Duitse steden: