Als je naar Berlijn gaat voor een stedentrip, kan je naast het bezoeken van de vele bezienswaardigheden ook een bezoek brengen aan een winkelcentrum. Zelfs als je speciaal naar Berlijn afreist om te gaan winkelen, zal je tijd tekort komen. In de stad Berlijn vind je 60 winkelcentra, wat het hoogste aantal is in heel Duitsland. Zo maakt het ook niet uit aan welke Berlijnse wijk je een bezoek brengt, elke wijk heeft een of meerdere winkelcentra. Lees snel verder om erachter te komen welke winkelcentra echt een bezoekje waard zijn.

 

Welke winkelcentra zijn er in Berlijn?

Zoals eerder genoemd heeft Berlijn maar liefst 60 winkelcentra, welke voornamelijk overdekt zijn. Veel zijn gelegen in of rondom het centrum van Berlijn, wat een bezoek eraan vergemakkelijkt. Lees ook eens wat je op zondag in Berlijn kunt doen.

Enkele winkelcentra die je kan bezoeken tijdens een tripje Berlijn zijn:

  • Mall of Berlin;
  • Europa-Center;
  • Alexa;
  • Gropius Passagen;
  • KaDeWe.

 

Welk winkelcentrum in Berlijn kun je het beste bezoeken?

Afhankelijk van welke winkels je leuk vindt om te bezoeken, kan je een keuze maken uit de vele winkelcentra die Berlijn rijk is. Ga je erheen om kleding te shoppen of wil je ergens een kerstcadeautje kopen? Houd je van exclusieve labels of gezellige boetiekjes?

 

Mall of Berlin

mall of berlin is een mooi winkelcentrum en overdektAls je de Mall of Berlin bezoekt, zal je aan niets ontbreken. Dit winkelcentrum in Berlijn heeft allerlei verschillende soort winkels, zoals kleding- en schoenenwinkels maar ook kookwinkels en een elektronicasupermarkt. Tevens beschikt het over de grootste voedhallen van heel Berlijn, met meer dan 30 restaurants. Het ligt in de buurt van verschillende bezienswaardigheden, waaronder Brandenburg Gate en Potsdamer Platz. Jaarlijks bezoeken ruim 22 miljoen mensen de Mall of Berlin. Daarnaast is dit winkelcentrum in Berlijn voor een groot deel overdekt. Als het weer slechter is, dan kun je hier prima je dag doorbrengen.

 

Europa-Center

In de buurt van de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche vind je het Europa-Center, het oudste winkelcentrum van Duitsland. Het werd in 1965 geopend en beschikt naast winkels ook over kantoorpanden, een hotel, een theater, en een sauna- en wellnesscentrum. Bezoek je dit winkelcentrum met de auto? Dan is er vast en zeker een plekje om te parkeren, aangezien er 1.100 parkeerplaatsen zijn. Er zijn om en nabij de 100 winkels en restaurants te vinden in het Europa-Center en het is de hele week geopend.

 

Alexa

Het winkelcentrum Alexa is gelegen aan het beroemde Alexanderplatz in BerlijnHet winkelcentrum Alexa is gelegen aan het beroemde Alexanderplatz in Berlijn. Hier vind je de meeste winkels die gevestigd zijn in één gebouw, namelijk 180. Het telt vijf verdiepingen en heeft tevens 17 restaurants. De meeste hiervan zal je aantreffen op de vijfde verdieping, hier is namelijk de Food Court gevestigd. Aan de kinderen is ook gedacht, in Alexa Children’s World kunnen zij zich de hele dag vermaken en met het gezin kan je een bezoek brengen aan de bowlingbaan. Er is genoeg parkeergelegenheid, maar je kan het ook gemakkelijk bereiken met openbaar vervoer.

 

Gropius Passagen

Gropius Passagen heeft het grootste winkeloppervlak van alle winkelcentra in Berlijn met 85.000 m2. Het bestaat sinds 1969 en is in de loop der jaren enorm gegroeid. Het warenhuis Galeria Kaufhof is in Gropius Passagen gevestigd, naast nog 160 andere winkels en restaurants. Tevens beschikt het gebouw over zes bioscoopzalen met in totaal bijna 1.800 zitplaatsen. Dit is wederom een winkelcentrum met veel parkeergelegenheid maar ook een goede bereikbaarheid met openbaar vervoer.

 

KaDeWe

Kaufhaus des Westens staat bekend om zijn verdieping met een groot aantal delicatessenKaufhaus des Westens (KaDeWe) staat bekend om zijn verdieping met een groot aantal delicatessen. Je kan er met een express-lift naartoe en je kan hier allerlei verse producten inkopen. Een bezoek aan dit winkelcentrum is een echte must als jij kan genieten van een culinaire maaltijd of een luxe drankje. Daarnaast zijn er veel luxe en exclusieve merken gevestigd in KaDeWe. Er is een afdeling voor kinderkleding en schoenen, maar ook een hele etage met speelgoed. Tot slot zijn er een afdelingen te vinden met beauty producten en woonaccessoires.

 

Lees ook onze andere blog artikelen over Duitse steden: