Frankfurt is één van de leukste Duitse steden waar je heerlijk je slag kunt slaan tijdens het winkelen. Er zijn verschillende winkelcentra en het ene winkelcentrum Frankfurt is nog leuker en gezelliger dan het andere winkelcentrum. Er is een groot aanbod en voor ieder wat wils. Het is niet alleen een toffe modestad, ook kun je er heel goed antiek shoppen. In de weekenden wordt er namelijk een rommelmarkt georganiseerd waar stad en land voor afreist om deze te kunnen bezoeken. De mooiste en meest bijzondere spullen vindt je namelijk op deze rommelmarkt die zich specialiseert in antiek. Liever shoppen in warenhuizen en winkelcentrum Frankfurt? Dan zit je in Frankfurt ook goed. Lees snel verder en bekijk alle Frankfurt shopping tips.

 

 Welke winkelcentra zijn er in Frankfurt?

Je hebt veel verschillende winkelcentra in Frankfurt. Hieronder kun je een opsomming vinden van de grootste en meest bezochte winkelcentra. Hiervan zullen we er een aantal verder uitwerken en informatie geven waarom juist die winkelcentra een bezoek waard zijn.

  1. Galeria Kaufhof Frankfurt An der Hauptwache
  2. NordWestZentrum
  3. MyZeil
  4. Ladengalerie Bockenheimer Warte
  5. Kaiserpassage
  6. Goethestraße
  7. Wertheim Village Outlet

 

 Waar kun je het beste shoppen in Frankfurt?

Hieronder geven we je een uitgebreide beschrijving van de beste winkelcentra in Frankfurt. Lees onze tips door en kies je favoriet.

 

1. My Zeil in Frankfurt am Main

Zoals elke grote stad heeft ook Frankfurt een hele bekende hoofdwinkelstraat. Dit is een straat die altijd goed druk bezocht is en waar je veel verschillende winkels kunt vinden. In Frankfurt is dit Zeil. Hier kun je veel verschillende warenhuizen en ook winkelcentra vinden. Er zijn 4 winkelcentra die het meest populair zijn en het drukst bezocht worden.

Het gaat hier om Kauhof Galaria Zeil, Karstadt Zeil, Bienenkorbhaus en Zeilgalerie.

 

2. Designer winkelen in de Goethestraße

Designer winkelen in de Goethestraße frankfurtDe Goethestraße is gelegen in het stadsdeel Innenstadt, in Frankfurt. De Goethestraße is een beetje vergelijkbaar met onze eigen P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Het is een lange winkelstraat waar de focus ligt op duurdere merken en op designermerken. Je zult direct zien dat je in een duurdere buurt bent door de vele unieke auto’s die in deze straat geparkeerd zijn. In de Goethestraße vindt je designermerken zoals Gucci, Armani, Louis Vuitton en Fendi. Ook kan je hier terecht voor exclusieve juwelier merken zoals Cartier en Tiffany’s.

Je kunt hier van maandag tot zaterdag dagelijks winkelen tussen 9u en 19u. Hou er rekening mee dat de winkels in de Goethestraße net zoals de meeste winkels in Frankfurt op zondag gesloten zijn.

 

3. Outlet winkelen Wertheim am Main

Een speciale vermelding in deze shoppinglijst Frankfurt is de outlet. Ondanks dat deze ruim buiten het centrum van Frankfurt ligt is dit wel een grote trekpleister voor de shoppers onder ons en wordt dit vaak gecombineerd met het winkelen in Frankfurt zelf. De outlet genaamd Wertheim Village is ontzettend populair omdat hier veel merken hun producten tegen zeer gereduceerde tarieven aanbieden. Je kunt zelfs een bus of gratis trein nemen naar deze outlet. Wertheim Village is zeker de moeite waard om te bezoeken.

 

4. De Kleinmarkthalle in Frankfurt

De Kleinmarkthalle wordt ook gezien als een winkelcentrum ondanks dat het meer een foodhall is. Het wordt vaak gecombineerd met een dagje spenderen in een groot warenhuis. De Kleinmarkthalle is een overdekte markthal met meer dan 50 kraampjes. Je kunt hier terecht voor al het lekkers dat je je maar kunt bedenken. Van kant en klare hapjes tot verse groente en fruit. Omdat het overdekt is, is het ook heerlijk om hier rond te lopen wanneer het buiten regent. Wie weet welke streekproducten of exotische producten je zult ontdekken. Bezoek de Kleinmarkthalle op een lege maag, want er wordt teveel aangeboden dat je absoluut niet mag missen.

 

5. Kaufhof Galeria Frankfurt Hauptwache en Karstadt

Kauhof Galeria en Karstadt zijn twee grote winkelcentra in frankfurtKauhof Galeria en Karstadt zijn twee grote winkelcentra die door heel Duitsland heen verschillende vestigingen hebben. Het zijn winkelcentra met een focus op betaalbaardere winkelketens. Denk hierbij aan een H&M, Zara, Bershka, Vero Moda en Jack and Jones. Ook kun je hier veel lokale Duitse winkels in terugvinden. Waarom het voor veel make-up liefhebbers ook een geliefde plek is, is omdat het winkelcentrum ook hun eigen Sephora hebben. En sinds de Sephora haar deuren in Nederland heeft gesloten is de vestiging bij onze oosterburen nog populairder geworden.

Beide winkelcentra hebben een overdekt winkelcentrum in Frankfurt. De Kaufhof Galaria Frankfurt Hauptwache en Karstadt

kun je vinden in winkelstraat Zeil. Naast het winkelen kun je ook fijne restaurants vinden en beschikken de winkelcentra over een eigen bioscoop. Perfect om je winkeldag mee af te sluiten.

 

6. NordWestZentrum in Frankfurt

NordWestZentrum is een overdekt winkelcentrum die zich richt op de meer betaalbare en budgetmerken. Denk hierbij aan een Primark, een TJ Maxx en een H&M. Met meer dan 160 winkels zul je hier wel een hele dag zoet zijn. Ook kun je het winkelen afwisselen met een bezoek aan de Starbucks of de KFC. Een snelle hap en een lekkere koffie tijdens het winkelen is altijd welkom. Ook zitten hier verschillende nagelsalons en kappers gevestigd. Mocht je na het winkelen je haar en nagels willen laten doen, is dat hier geen enkel probleem.

Al met al is Frankfurt een hele leuke winkelstad waarbij overdekte winkelcentra worden afgewisseld met hele lange winkelstraten. Je kunt er goed terecht voor designer shoppen maar ook als je betaalbare merken en winkelketens wilt bezoeken. Vergeet ook de Outlet en de antiekmarkt die op zaterdag wordt georganiseerd niet.

 

Lees ook onze andere blog artikelen over Duitse steden: