Düsseldorf is een Duitse stad gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het ligt aan de Rijn én dichtbij de Nederlandse grens. Dit maakt de stad Düsseldorf zeer geschikt voor een stedentrip of een dagtocht om te gaan winkelen. Heel veel mensen bezoeken deze stad in de wintermaanden, als er kerstmarkten gehouden worden. Ook de zomermaanden en uitverkoopperiodes zijn populair. Bezoek tijdens de uitverkoop een van de winkelcentra in Düsseldorf en scoor de leukste koopjes. Zeker als je een speciaal een bezoek brengt voor een Düsseldorf winkelcentrum, dan zit je hier goed.

 

Grote warenhuizen

In het centrum van Düsseldorf vind je de mooiste winkels voor de echte fashionista’s. Naast kleine boetiekjes en chique winkelstraten vind je er ook vele grote warenhuizen. De Köningallee, Schadowstrasse en Flinger Strasse zijn winkelstraten die veel mensen trekken. Ook zijn er populaire winkelcentra en warenhuizen te vinden in Düsseldorf, waaronder Galeria Kaufhof, Schadow Arcade, Kö Galerie en Stillwerk. Winkels in deze stad zijn elke dag geopend, behalve de zondagen. Wil jij de beste koopjes scoren? Ga dan eind januari of eind juli naar Düsseldorf voor de winter- of zomeruitverkoop. Wil je weten wat het leukste Düsseldorf winkelcentrum is? Lees dan snel verder.

Leestip: Wat te doen in Düsseldorf op zondag?

 

Welke winkelcentra zijn er in Düsseldorf?

Enkele van de bekendste en grootste winkelcentra van Düsseldorf zijn:

  • Schadow-Arkaden;
  • KÖ Shopping Mall;
  • Sevens;
  • Düsseldorf Arcaden.

De meeste van de grote winkelcentra van Düsseldorf zijn gelegen in de buurt van het oude centrum.

 

Welk winkelcentrum in Düsseldorf kun je het beste bezoeken?

Als je tijdens een dagje Düsseldorf slechts een winkelcentrum wilt bezoeken, kan je het beste kijken naar welke winkels gevestigd zijn in de winkelcentra. Zo zal je in de een veel luxe merken tegenkomen, terwijl het andere winkelcentrum weer meer eetlocaties aanbiedt.

 

Schadow-Arkaden

winkelcentrum dusseldorf in de oude binnenstadDit winkelcentrum is gelegen aan de Schadowstraße, een grote winkelstraat welke uitkomt op de luxe Köningsallee. De Schadow-Arkaden heeft drie verdiepingen en er is parkeergelegenheid aanwezig. Je vindt er 60 winkels, waaronder de bekende ketens Zara, H&M en Esprit.

 

KÖ Shopping Mall

Het KÖ Gallerie winkelcentrum beschikt 100 winkels waarvan een groot deel bestaat uit exclusieve modemerken. Zo kan je kleding shoppen bij bijvoorbeeld Karl Lagerfeld en Lacoste. Naast het shoppen van kleding kan je er ook terecht voor een boodschap bij een Rewe supermarkt of een drogisterij.

 

Sevens

Dit winkelcentrum bestaat uit meerdere verdiepingen waar 36 winkels zijn gevestigd. Een daarvan is de elektronicawinkel Saturn, die maar liefst vijf verdiepingen in beslag neemt. De modewinkels die je tegenkomt in winkelcentrum Sevens zijn te vinden in het midden- en hoog segment. Denk bijvoorbeeld aan Giorgio Armani en Philipp Plein. Het beschikt over een souterrain waar bars en restaurants gevestigd zijn.

 

Düsseldorf Arcaden

Na het winkelen in de Düsseldorf Arcaden kan je een hapje en een drankje drinken op het buitenterras van de food court. Je kan hier genieten van de Aziatische, Amerikaans of Italiaanse keuken. Voor de gezinnen met jonge kinderen zijn er speelplaatsen gevestigd in de kelder en in de food court. Je kan kleding shoppen in winkels als ONLY en C&A, voor de kinderen is er de Playmobil-FunStore.

 

Kerstmarkt

in het oude centrum van Düsseldorf kun je naar de kerstmarktVeel mensen reizen jaarlijks in de maanden november en december af naar een grote Duitse stad voor een kerstmarkt. Het wordt gehouden op zes verschillende plekken in het oude centrum van Düsseldorf. Je zal echter in de hele stad een gezellige sfeer ervaren met de verlichte huizen en bomen. Alle omringende winkels zijn ook versierd met kerstdecoratie. Kortom, als je een keer een winkelcentrum in Düsseldorf wilt bezoeken, is de kerstperiode een echte aanrader vanwege de gezellige sfeer.

 

Lees ook onze andere blog artikelen over Duitse steden en wat je er kunt doen op zondag: