In dit artikel vertellen je wat te doen in Rome. Deze stad heeft een rijke historie en veel mooie bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Rome is de grootste stad in Italië en de hoofdstad van het land. Ook is het de hoofdstad van het bestuurlijk centrum van de regio Lazio en de Città Metropolitana di Roma Capitale. Op het moment van schrijven heeft de stad Rome een kleine 3 miljoen inwoners en wonen er in totaal 4.4 miljoen in de provincie Rome.

Rome is een stad waar je veel musea, monumenten en prachtige kerken kunt bezoeken. Of je nu interesse hebt in de Romeinse geschiedenis, de geschiedenis van de katholieke kerk of een echte kunstliefhebber bent, Rome biedt voor iedereen genoeg om er een aantal dagen flink te genieten.

Ga je binnenkort naar deze fantastische Italiaanse stad en wil je weten wat te doen in Rome of wat in Rome zondag open is, lees dan snel verder. In deze blog behandelen we alles wat je moet weten voor je aankomende reis. Twijfel je nog over de bestemming dan kunnen wij jou garanderen dat je na het lezen van deze blog volledig over stag zult gaan.

 

Zijn de winkels in Rome open op zondag?

Rome is een top bestemming om te winkelen. Je hebt er heel veel leuke boetiekjes, warenhuizen en vintage winkels. Voor ieder budget is er genoeg te vinden. Dat is het leuke aan Rome in tegenstelling tot Milaan dat zich meer richt op luxere merken. Rome is een goede samensmelting van haute couture en lokale boetiekjes.

Hou er rekening mee dat veel winkels in de middag 2 uurtjes gesloten zijn. De winkels zijn dagelijks van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds geopend, met een kleine pauze in de middag. Meestal zijn de winkels tussen 2 uur en 4 uur gesloten.

 

Welke soorten winkels zijn open?

Of Rome zondag open is hangt er een beetje vanaf naar wat voor winkel je wilt. De meeste winkels zijn dagelijks geopend met uitzondering van de zondag. Echter kan je in het historisch stadscentrum wel een aantal grote warenhuizen vinden die open zijn op zondag. Het leukste en grootste warenhuis is Galleria Alberto Sordi. Galleria Alberto Sordi is qua assortiment van winkels een beetje vergelijkbaar met de Bijenkorf. Een leuke mix van kleding, schoenen, sieraden, make-up en huishoudelijke producten. Ook kan je hier goed terecht voor wat meer luxueuze merken. Maar het gebouw zelf is echt typisch Italiaans: Chic, groot, hoge ramen en veel marmer.

Warenhuizen zijn op zondagen geopend, maar dan weer vaak maandag ochtend en zaterdag middag gesloten. Het is altijd even een beetje puzzelen, maar je zal in ieder geval wel een aantal warenhuizen treffen die open zijn. Overigens kent Rome het concept van de koopzondag zoals wij die in Nederland hebben niet.

 

Souvenir winkels

Rome is een top bestemming om te winkelenAls er één soort Rome winkels zondag geopend zijn, zijn het wel de souvenirwinkels. Souvenir winkels zijn over de gehele stad 7 dagen per week geopend. Zoek jij nog een leuk aandenken aan je Rome reis, dan zul je hierin altijd slagen. Er is een groot aanbod en deze winkels zijn altijd geopend.

 

Delicatessenwinkels

Zoals de meeste restaurants, cafés en barretjes zijn de meeste delicatessenwinkels in Rome ook open op zondag. Bezoek zeker Volpeti, de oudste delicatesse winkel van de stad. Van overheerlijke kazen tot prosciutto’s en van Salami’s tot worstjes, je kunt het hier allemaal vinden. Dat wordt smullen!

 

Welke bezienswaardigheden in Rome zijn open op zondag?

Naast Rome winkels zondag bezoeken kun je ook genieten van allerlei bezienswaardigheden. Sommige bezienswaardigheden zijn zelfs gratis. We hebben een leuke lijst voor je samengesteld met activiteiten en bezienswaardigheden die je niet mag missen.

 

Het Colosseum

Denk je aan Rome dan denk je aan het ColosseumDenk je aan Rome, dan denk je aan het Colosseum. Het Colosseum is hét symbool van Rome en een must visit tijdens je stedentrip naar deze oud Romeinse stad. Wist je trouwens dat dit amfitheater het grootste en het oudste amfitheater is dat ooit in het Romeinse Rijk heeft bestaan? Het is een amfitheater waar vroeger dagelijks gladiatoren gevechten plaatsvonden, maar zo ook theatervoorstellingen.

Het Colosseum is dagelijks geopend tussen 8u30 en 16u30

 

De Ponte Sant’Angelo

De Ponte Sant’Angelo is verreweg de mooiste brug van Rome. Zoals de naam zegt is dit de brug van de Engelen. Je kunt de brug vinden tussen de Engelenburcht en het Vaticaan. De brug is extra geliefd bij bezoekers om de vele kolossale engelen beelden die je er kunt bewonderen. De brug is ontworpen door kunstenaar Bernini in opdracht van keizer Hadrianus. De brug werd in 134 gebouwd.

 

Het Pantheon

Het Pantheon in Rome is een antieke tempel die herbouwd is in de 2e eeuw na Christus. Een kleine eeuw voor de herbouwing was het toenmalige Pantheon door een brand verwoest. Je kunt dit mooie gebouw gratis bezoeken dagelijks tussen 9u en 18u terecht. Wil je graag meer leren over de geschiedenis van het Pantheon kan je een begeleide tour boeken.

 

Het Forum Romanum

het Forum Romanum bezoeken in RomeHeb je een grote interesse in de Romeinse geschiedenis, dan zul je genieten van het Forum Romanum. Je wandelt tussen Romeinse ruïnes en zult je even in een hele andere tijd wanen. Het Forum Romanum heeft iets romantisch, iets magisch, iets unieks. Het is een bezoek meer dan waard.

 

De Trevi Fontein

Ga je naar Rome, dan kan je niet om de Trevi Fontein heen. De Trevi Fontein is één van de beroemdste fonteinen van de wereld. De fontein ligt midden in het stadscentrum en is het eindpunt van drie lange straten. Deze monden uit op het plein waar de fontein staat. De fontein is gemaakt van wit marker en beschikt over allerlei beelden en kunstwerken. Het helderblauwe water creëert een heel mooi contrast tegen de witte marmeren muren.

Rome is de perfecte stad voor een city trip. Er is elke dag voldoende te doen, zien en beleven, zo ook op de zondagen. Milaan is ook een hele mooie stad om op zondag te bezoeken.

 

Lees ook eens over andere grote populaire steden: