Brugge is een van de mooiste steden van Europa. Al bijna duizend jaar staat deze stad bekend om haar unieke grachten. Je kunt hier zelfs een beeld van Michelangelo vinden. Het is dan ook zeker geen wonder dat er veel mensen zijn die een weekendje naar Brugge gaan. Maar wat is er te doen in Brugge op zondag? Deze vraag zie je vaak voorbij komen. Daarom vind je in deze blog alles wat je moet weten over of Brugge op zondag open is. Op deze manier is ook je zondag in deze stad gezellig.

 

Zijn de winkels in Brugge open op zondag?

welke winkels zijn open op zondag in bruggeIn de eerste plaats is het van groot belang om toe te lichten of in Brugge de winkels op zondag open zijn. Je wilt immers niet voor niets naar deze prachtige stad komen en ontdekken dat alles dicht is. Daarbij is de grootste factor of in Brugge de winkels op zondag open zijn, welke zondag het precies is. Wanneer het de eerste zondag van de maand is, zullen alle winkels in Brugge open zijn. Is dit echter niet het geval? Dan blijft het merendeel van de winkels op deze dag dicht. Neem dus een kijkje naar je kalender en bekijk of de zondag waarbij het plan was om naar Brugge te gaan een koopzondag is.

 

Welke soorten winkels zijn open?

Ga jij op een koopzondag naar Brugge? Om volop te profiteren van een Brugge dat op zondag open is, zal het handig zijn om te weten welke winkels er precies open zijn. Daarom vind je hieronder een overzicht van welke winkels je kunt verwachten dat ze open zijn op deze dag. Daardoor zal je niet teleurgesteld raken.

 

Kledingwinkels

In de eerste plaats is het merendeel van de kledingwinkels op koopzondag open in Brugge. Dit geldt zowel voor het centrum als in de buitenwijken. Daarbij maakt het vrijwel niet uit welke soort kledingwinkel het is. Dit kan dus een schoenenwinkel zijn of juist een winkel voor jurkjes. Tevens zijn niet alleen de winkels van de grootste merken open. Ook de kleinere winkels zullen klanten op een koopzondag graag ontvangen. Als laatste zijn zowel luxe als goedkope merken open op deze dag.

 

Meubelwinkels

Tevens zijn er veel meubelwinkels open op koopzondag in Brugge. Dit is ook niet meer dan logisch, want veel mensen hebben enkel in het weekend tijd om naar nieuwe meubilair voor hun woning te zoeken. Hetzelfde geldt voor het feit dat je op zondag meer dan genoeg tijd hebt om de meubels te vervoeren naar je woning. Daarbij kun je kiezen voor zowel algemene meubelwinkels als de lokale meubelspecialisten. Op een koopzondag in Brugge is er dus qua meubilair meer dan genoeg keuze voor je. Op deze manier kun je eenvoudig leuk en nieuwe meubilair tegenkomen.

 

Delicatessenwinkels

Tenslotte zijn ook de delicatessenwinkels van Brugge open op koopzondagen. Dit geldt voor allerlei soorten delicatessen. Denk dan bijvoorbeeld aan een kaasboer waar je zowel Franse als Nederlandse kaas aan kunt schaffen. Ook de slager is op koopzondag open in Brugge. Zo kun je op zondag dus een heerlijk stukje vlees vinden om later die dag te koken voor je gezin. Tot slot kun je ook van de visboer verwachten dat deze op een koopzondag open is. Vaak kun je zelfs lunchen op zondag en een heerlijk visje naar binnen werken.

 

Welke bezienswaardigheden zijn open op zondag in Brugge?

Naast winkels vind je op een zondag allerlei soorten bezienswaardigheden waar je een heerlijke tijd kan beleven. Dit geldt niet alleen voor op koopzondag, maar voor vrijwel elke zondag van de maand. Daarom geven we je hieronder een lijstje van leukste bezienswaardigheden in Brugge zodat je op welke zondag dan ook je volledig uit kan leven.

 

Brouwerijen bezoeken

wat is er te doen in brugge op zondagAls eerste kun je in Brugge op zondag enkele brouwerijen bezoeken. Hoewel dit vrijwel elke dag kan, is zondag een mooi moment hiervoor. Een brouwerijbezoek is immers gedurende de dag, waardoor je ’s avonds heerlijk nuchter kunt slapen. De meeste bekend brouwerij om te bezoek in Brugge is die van de Brugse Zot. Dit is een speciaalbiertje dat door de velen tot hun favoriete biertje wordt gerekend. Tijdens de brouwerijtour ontdek je de geschiedenis van dit biermerk. Daarnaast proef je vanzelfsprekend de verschillende soorten biertjes die dit bedrijf produceert. Een brouwerijtour is dus zeker een mooie bezienswaardigheid om te ondernemen op een zondag in Brugge.

 

De antiekmarkt

Drink jij geen alcohol of ben jij geen fan van bier? Gelukkig zijn er talloze andere bezienswaardigheden in Brugge waar je uit kunt kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan de antiekmarkt. Op vrijwel elke zondag vind je in Brugge allerlei marktstalletjes bij de grachten. Hier vind je talloze verschillende soorten antieke spullen. Denk dan bijvoorbeeld niet alleen aan oude boeken, maar ook antieke koekendozen en nog veel meer. Wanneer jij graag antieke objecten verzamelt, is dit zeker een ideale plek om deze te vinden. Ben jij dit echter niet? Ook dan is het leuk om een kijkje te nemen. Je komt hier namelijk allerlei verschillende soorten spullen tegen. Op deze manier vermaak jij je zeker in Brugge.

Al met al is er meer dan genoeg te doen in Brugge op zondag. Wees dan ook zeker geen twijfelaar en ontdek wat Brugge tijdens een lang weekend of zelfs voor een dagje te bieden heeft.

 

Lees ook onze andere blog artikelen over Belgische steden en wat je er kunt doen op zondag: