De hoofdstad van het Europese land Frankrijk is Parijs, met een inwoneraantal van 2.16 miljoen. De rivier de Seine loopt door de stad, waaraan de eerste nederzettingen van de stad gelegen waren. Het Île de la Cité, een eiland in de Seine, werd ook redelijk snel hierna bebouwd. Dit alles vond plaats rond het begin van de christelijke jaartelling. Vroeger stond Parijs in Europa al bekend als het centrum van de cultuur, tevens komen er veel handelsroutes samen. Als jij een bezoek brengt aan de stad van de liefde vraag jij jezelf misschien wel af wat te doen in Parijs en of in Parijs winkels zondag open zijn. Lees snel verder om erachter te komen waar jij een bezoek aan kan brengen op een zondag.

 

Zijn de winkels in Parijs open op zondag?

at te doen in Parijs tijdens een stedentripje of weekendje wegWat te doen in Parijs tijdens een stedentripje of weekendje weg naar deze romantische stad? En zijn winkels in de stad Parijs zondag open? Op doordeweekse dagen en de zaterdag zijn bijna alle winkels open, maar zelfs op een zondag zal jij je niet snel vervelen in Parijs. Winkels mogen in principe niet op zondag open, al is er een uitzondering gemaakt voor winkels die in wijken liggen welke behoren tot de toeristengebieden.

In de volgende wijken zijn de winkels in Parijs zondag open:

  • de Champs-Elysées;
  • de rue d’Arcole (gelegen bij de Notre Dame);
  • de Butte Montmatre;
  • de Viaduc des Arts;
  • de rue des Francs-Bourgeois in de Marais;
  • Bercy Village;
  • een gedeelte van de boulevard Saint-Germain;
  • een gedeelte van de rue de Riovoli.

In heel Parijs kan je op zondag terecht bij kaaswinkels, slagers, bakkers en groentewinkels tot een uur of 12 à 13. Ga na een middagje winkelen lekker op een terrasje zitten en geniet van de Franse keuken. Nu je weet of in Parijs winkels zondag open zijn, kan je met een gerust hart een hotel boeken voor een weekendje naar deze mooie stad.

 

Welke bezienswaardigheden zijn open op zondag in Parijs?

Zelfs als je in een wijk verblijft waar de winkels op zondag gesloten zijn, is er nog genoeg te zien en te beleven. Parijs is een erg toeristische stad, met jaarlijks rond de 50 miljoen bezoekers. Het is dan ook niet voor niets dat monumenten en musea wel allemaal open zijn op zondag. Als je een bezoek gaat brengen aan een gemeentelijk museum, dan kan je gratis naar binnen. Met uitzondering op onder andere tentoonstellingen die plaatsvinden in musea. Daarnaast kan je monumenten en nationale musea gratis bezoeken op de eerste zondag van de maand. Het Palais de Versailles en het Louvre zijn hierop uitgezonderd in de maanden april tot en met september. Er zijn ook verschillende markten waar je de hele week heen kan gaan, waarvan enkele uitsluitend te bezoeken zijn op zondag. Een paar voorbeelden hiervan zijn: de Marché d’Aligre, de marché de Bastille en de Marché Monge.

 

Bekendste museum ter wereld

Het Louvre is misschien wel een van de bekendste musea ter wereldIn de stad Parijs vind je ongeveer 150 kleine en grote musea. Hiervan zijn er 20 nationale, 14 gemeentelijk en de rest particulier. Het Louvre is misschien wel een van de bekendste musea ter wereld. Dit was ook het enige museum die gevestigd was in Parijs tot het einde van de 19e eeuw. Op zondag is het Louvre te bezoeken van 9 tot 18 uur. Het eerste stedelijke museum van Parijs was het Musée Carnavalet. Dit museum ontstond in 1880, toen er behoefte kwam aan een plek waar je meer te weten kon komen over de geschiedenis van Parijs.

 

Prachtig uitzicht over de stad

De Eiffeltoren behoort tot de 15 populairste bezienswaardigheden ter wereld en is dan ook een bezoekje waard. Het is dagelijks geopend gedurende het hele jaar, dus ook op de zondagen. Jaarlijks komen er ruim 6 miljoen bezoekers op af en dat is niet zonder reden. Als je de toren hebt beklommen heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je kan ervoor kiezen om met de trap naar de tweede verdieping te gaan en daarna met de lift naar de derde verdieping, of je neemt gelijk de lift op de begane grond. Geniet van een hapje en een drankje op de eerste verdieping, waar een restaurant is gevestigd.

Kortom, om antwoord te geven op de vraag of winkels in de stad Parijs zondag open zijn: ja. De winkels gelegen in toeristengebieden mogen open op zondag en ook alle bezienswaardigheden, zoals monumenten en musea, zijn op zondag geopend.

 

Lees ook eens over andere grote populaire steden: