Ben jij opzoek naar een nieuwe Europese stedentrip bestemming en ben je er nog niet over uit waar je naar toe wilt gaan? Dan hebben wij het antwoord voor jou. Florence, of zoals ze in Italië zeggen Firenze! Deze inspirerende Italiaanse bestemming is perfect voor een city trip. Binnen een kleine 2 uur vliegen kom je aan in deze typische Italiaanse stad. Wil jij je ook laten onderdompelen in de Italiaanse cultuur, bijzondere bezienswaardigheden bezoeken en heerlijk shoppen is Florence dé bestemming voor jou. Wil je weten wat te doen in Florence en of in Florence winkels zondag geopend zijn, lees dan snel verder.

 

Zijn de winkels in Florence zondag open?

Italië staat bekend als een land met veel modieuze steden. Het is een land waar veel fashionista’s graag naar op reis gaan om de nieuwste trends te ontdekken en te shoppen in één van de vele mooie winkelstraten die het land rijk is. Als je aan een Italiaanse modestad denkt, denk je waarschijnlijk direct aan Milaan. Dit is ook zeker de modehoofdstad van Italië. Maar Florence doet er zeker niet aan onder. Waar in Milaan de nadruk ligt op haute couture en dure modemerken, is het in Florence wat lokaler en ligt de nadruk op meer dan alleen kledingboetieken. Florence staat bekend om winkels met authentieke leren jassen en tassen, Toscaanse producten zoals een olijfolie of een wijn. Je hebt er natuurlijk ook de reguliere modeketens en zelfs de luxueuze modehuizen zoals Prada, Fendi en Louis Vuitton die je kunt bezoeken, maar Florence is juist zo leuk omdat ze heel veel winkels hebben die zich echt richten op de steekproducten uit Toscane. Producten die je in Nederland niet zo snel zou kunnen vinden.

En of de winkels in Florence zondag open zijn? Het antwoord hierop is ja. Je kunt elke dag van de week heerlijk winkelen in deze fantastische stad. Je dient alleen rekening te houden dat veel winkels, ook de grote warenhuizen een siësta hanteren in de middag. Dit betekend dat de winkels tussen 12:00 en 15:00 gesloten zijn.

 

 Designer shoppen in Florence

Wil je toch graag ook de luxueuze winkels bezoeken en eens kijken bij grote luxe merken, dan moet je in Florence in en rond de volgende winkelstraten zijn: Via della Vigna Nuova en de Via Tornabuoni. Hier kun je merken zoals Prada, Gucci, Versace, Louis Vuitton en Roberto Cavalli vinden. De prijzen zijn hetzelfde als bij ons in Nederland, wel kun je hier nét wat andere collecties vinden.

Een leuke tip om te bezoeken in de Via della Vigna Nuova is La Galleria Michelangelo. Dit is een winkel dat zich richt op producten van leer. Van tassen tot schoenen en jassen. Je kunt hier ook de ontwerpers van de producten ontmoeten en zelfs een cursus volgen rondom het produceren van artikelen van leer. Heel leuk om in Florence op een zondag te doen. Waar in Florence winkels zondag een siësta houden, gaat deze workshop wel door tijdens de siësta uren.

 

Bezienswaardigheden Florence

Als je eenmaal in Florence bent aangekomen wil je natuurlijk weten: ‘ Wat te doen in Florence?’ Want naast het winkelen kun je hier veel meer ondernemen. Florence wordt ook wel eens een groot openlucht museum genoemd. Dit omdat je op elke hoek van elke straat wel een stukje historie kunt ontdekken. Florence is een oude Romeinse stad met heel veel geschiedenis. Ook zijn er een hoop bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. De meeste bezienswaardigheden in Florence zijn op zondag ook geopend. Zo ben je gegarandeerd van 7 dagen per week vermaak.

 

Het Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio bezoeken op zondag in FlorenceHet Palazzo Vecchio is een 94 meter hoge toren die je een uitzicht over de hele stad Florence biedt. Je kunt deze klokkentoren beklimmen met of zonder gids. Van buiten lijkt het gebouw op een klein kasteel. Het is gebouwd tussen 1299 en 1314 en wordt tegenwoordig als stadhuis gebruikt. Hiernaast is het ook een museum dat je kunt bezoeken. De Zaal van Vijfhonderd is de grootste trekpleister van Palazzo Vecchio. Hiernaast kun je ook veel fresco’s bewonderen met werk van onder andere Vasari en Michelangelo.

 

Het Uffizi museum

Het Uffizi museum ligt in het centrum van de stad Florence op de plek waar het voormalige paleis stond. Naast de Palazzo Vecchio. Handig omdat je ze zo beiden kunt bezoeken. Het Uffizi museum is het bekendste museum van Florence en kaarten zijn niet heel makkelijk te verkrijgen. De exposities zijn vaak weken op voorhand al uitverkocht, boek dus snel je kaartje om teleurstellingen te voorkomen. Je kunt hier werken bewonderen van Botticelli, Titiaan en Caravaggio.

 

Ponte Vecchio

de bekendste brug van Florence ponte vecchioDit is de bekendste brug van Florence. Deze rijkt over de rivier Arno. Naast dat je de bijzondere bouw en architectuur van deze brug gratis kunt bewonderen kun je ook op de brug wat toffe winkeltjes vinden die lokale steekproducten verkopen. Op het midden van de brug is er een speciaal plekje gealloceerd waar geliefden een hangslotje aan de brug vast kunnen maken. De symboliek hierachter is dat de liefde hiermee vereeuwigd wordt.

 

Basilica Santa Croce

Florence kent veel Basilica, de één nog mooier dan de ander. De Basilica Santa Croce in gotische stijl is één van de mooiste en ook één van de meest unieke. In deze basilica zijn namelijk een aantal zeer bekende Italiaanse kunstenaars begraven. Het graf van Machiavelli, Vasari, Michelangelo en Galileo Galilei bevinden zich hier.

 

Mercato Centrale

Na het bezoeken van alle bezienswaardigheden heb je vast trek gekregen. Mercato Centrale is een hele toffe foodhall waarbij je bij meer dan 20 kraampjes het meest overheerlijke verse eten kunt vinden. Van verse groente gerechten tot vlees gerechten en van verse pasta tot kip gerechten, je kunt het hier allemaal vinden. Er zijn ook genoeg opties voor vegetariërs en het is 7 dagen per week geopend. Naast de restaurantjes en kraampjes waar je eten kunt halen zijn er in de Mercato Centrale ook speciaalzaken waarbij je heerlijke snacks, wijn en olijfolie kunt kopen voor thuis. Helemaal achterin de Mercato Centrale vindt je ook nog een klein winkel gedeelte. Sieraden, souvenirs en kleding van lokale ontwerpers zijn hier verkrijgbaar tegen scherpe prijzen.

 

Lees ook eens over andere grote populaire steden: