Op slechts 1 uur en 40 minuten vliegen van Amsterdam Schiphol Airport kun je dé modestad van Europa vinden: Milaan. Deze tweede grootste stad van Italië is een grote favoriet bij zowel plaatselijke als internationale toeristen en wij begrijpen wel waarom. Het is een stad waar je van veel verschillende aspecten kunt genieten en waar veel hobby’s samenkomen. Wat te doen in Milaan tijdens je stedentrip? De prachtige architectuur, eindeloos veel winkels, een vriendelijke lokale bevolking en de imposante kerken en kathedralen die de stad rijk is maken de stad een perfecte stedentrip bestemming. Wat te doen in Milaan tijdens je stedentrip?

De naam Milaan komt van de Latijnse naam Mediolanum. Mediolanum betekend ‘in het midden van de vlakte’. Als je op de kaart van Noord-Italië kijkt snap je direct waarom deze provincie en stad de naam Milaan hebben gekregen. Milaan ligt namelijk exact in het midden van de Povlakte. De stad Milaan telt een kleine 1.5 miljoen inwoners. Als je kijkt naar de gehele provincie kom je uit op ongeveer 4 miljoen inwoners.

 

Zijn de winkels in Milaan zondag open?

Als je graag winkelt en dit het liefst de hele dag doet, dan is Milaan echt dé perfecte bestemming voor jouw volgende stedentrip. In Milaan kun je namelijk elke dag winkelen van de vroege uurtjes tot ’s avonds laat. Ook op zondag zijn de winkels in Milaan geopend. Of het nu gaat om de kleine lokale boetieken of de grote warenhuizen. De bekende winkelketens of de luxueuze warenhuizen, alles is in Milaan zondag open. Ook een fijne tip: De zondag is zelfs het meest rustige moment om te winkelen. Wil je de drukte vermijden is het slim om jouw winkeldag op de zondag in te plannen.

Hou er wel rekening mee dat winkels die zich nét buiten het centrum bevinden vaak wel gesloten kunnen zijn. Maar in het centrum zul je niet tegen dit probleem aanlopen.

Iets anders waar je ook rekening mee moet houden: In het centrum van Milaan zijn de meeste winkels open maar de openingstijden kunnen wel verschillen. De grote warenhuizen hanteren reguliere openingstijden van 9.00 ’s ochtends tot 20.00 ’s avonds. De kleinere boetiekjes en lokale winkels hanteren over het algemeen de openingstijden van de kerken. Deze boetiekjes en lokale winkels sluiten hun deuren in de middag tussen 13.00 en 16.00 ’s middags.

 

Designer shoppen in Milaan

Als echte modestad die zich richt op high fashion en haute couture kun je de luxe boetieks niet overslaan. Ook als je er niet het budget voor hebt en er niks wilt kopen is het wel een ervaring om deze boetieks te bezoeken. De wereldberoemde winkelstraat Via Montenapoleone is de plek waar het allemaal gebeurd. Dit is dé plek om te zien en gezien te worden. Hier zul je ook veel (Italiaanse) sterren tegen het lijf kunnen lopen. Deze straat is onderdeel van de Milanese ‘Gouden Rechthoek’, in het Italiaans ook wel Quadrilatero d’oro, genoemd. Deze ‘Gouden Rechthoek’ bevat alle high end fashion merken zoals Gucci, Dolce en Gabbana, Louis Vuitton, Marc Jacobs, Rolex, Trusssardi, Dior, Giorgio Armani, Prada en Fendi. Qua prijzen zal je geen groot verschil opmerken. Wat wel opvallend is, is dat ze een grotere en uitgebreidere collectie hebben. Veel designer items die je in Nederland niet kunt vinden zal je hier wel aantreffen.

In Milaan winkels zondag bezoeken, vooral in de Quadrilatero d’oro, is echt een ervaring. Je zult je even in een modeshow wanen. Doe zelf ook mee en trek je mooiste outfit uit de kast. Flaneren door de Gouden Rechthoek is iets wat je echt moet doen als je in Milaan bent en van mode houdt. In de Gouden Rechthoek kun je naast de designermerken ook een aantal warenhuizen vinden met wat meer betaalbare fashion. La Rina Scente is een warenhuis dat vergelijkbaar is met de Bijenkorf. Je hebt er een beetje van alles. Kleding, verzorgingsproducten, kantoor artikelen en artikelen voor thuis. Je kunt hier in ieder geval voor elk budget wet iets leuks vinden.

 

Welke bezienswaardigheden zijn open op zondag in Milaan

Naast dat in Milaan winkels zondag geopend zijn, is er natuurlijk ook veel meer te doen. En ondanks dat de mode een grote rol speelt in Milaan is het zonde als je niet ook geniet van al het andere dat deze dynamische wereldstad te bieden heeft. Milaan heeft zo veel toffe bezienswaardigheden die je op zondag tijdens je citytrip kunt bezoeken. Dit zijn de leukste:

 

Kathedraal van Milaan

Kathedraal van milaan bezoeken op zondagOntzettend indrukwekkend om te zien. Je kunt er zelf rondlopen of een begeleide tour boeken als je ook graag wat meer wilt leren over de geschiedenis. Tickets zijn vanaf €12,50 verkrijgbaar.

 

Pinacoteca di Brera

Een kunstgalerij dat zich richt op de Italiaanse kunst. Veel werk van Italiaanse schilders zoals Andrea Mantegna en Giovanni Bellini. Deze kunstgalerij bevindt zich overigens ook in de wijk Brera, een kunstenaarswijk wat op zichzelf al heel leuk is om te zien. Van de fleurige en kleurige huisjes tot de pittoreske straatjes. Hier kun je uren ronddwalen.

Castello Sforzesco

Als je graag over de geschiedenis van de stad Milaan wilt leren is het bezoeken van dit kasteel een goede tip. Je leert alles over de historie van de stad, oorlogen, belangrijke Italiaanse families en nog veel meer. Daarnaast is de architectuur van het kasteel alleen al genoeg reden om het te bezoeken. Als je dit kasteel bezoekt kan je het beste een combi ticket kopen. Op het terrein van het kasteel heb je namelijk ook verschillende musea zoals het Egyptisch Museum, het Archeologisch Museum en de Pinacoteca. Met een combiticket kan je alles bezoeken en ben je voordeliger uit.

 

Galleria Vittorio Emanuele II

oudste en mooiste winkelcentrum van Milaan bezoeken op zondagHet oudste en mooiste winkelcentrum van Milaan. Het winkelcentrum is vooral bekend door het dak in de vorm van een grote glazen koepel.

 

Parco Sempione & Arco della Pace

De Arco della Pace betekend de grote toegangspoort. Bovenop deze toegangspoort kun je imposante beelden van paarden vinden. Het is een historische bezienswaardigheid midden in het grootste park van de stad. Parco Sempione is een groene oase midden in het stadscentrum van Milaan. Een groen park met veel witte marmeren beelden en indrukwekkende architectuur.

 

Lees ook eens over andere grote populaire steden: