Wanneer je een bezoekje aan Hamburg brengt, kan een dagje winkelen natuurlijk niet ontbreken. In Hamburg een winkelcentrum vinden is ook zeker niet moeilijk. Zeker rond het centrum vind je tientallen winkelcentra. Erg handig wanneer je het zien van bezienswaardigheden wilt combineren met een dagje shoppen.

 

Welke winkelcentra zijn er in Hamburg?

Hamburg heeft veel verschillende winkelcentra, voornamelijk in het centrum. De meeste van deze zijn overdekt. Let wel op dat de winkels in Hamburg meestal op zondag gesloten zijn. Lees ook wat je in Hamburg op zondag kan doen.

Enkele winkelcentra die je kan bezoeken in Hamburg zijn:

  • Europa Passage;
  • Hanseviertel;
  • Alstertal;
  • Phoenix-Center;
  • Perle.

 

Welk winkelcentrum in Hamburg kun je het beste bezoeken?

Zoals gezegd is in Hamburg een winkelcentrum vinden zo gedaan—ze zitten overal in het centrum. Maar welke je het beste kan bezoeken, hangt af van welke winkels je leuk vindt. Hieronder zetten we er een aantal voor je op een rijtje.

 

Europa Passage

Sinds 2006 vind je de Europa Passage in het hart van het centrum van Hamburg. Het heeft een totaal van 120 winkels verdeeld over vijf verdiepingen. Daarnaast vind je hier ook verschillende eetgelegenheden en kunst. Fan van merken zoals Calvin Klein en Desigual? Dan zit je bij dit winkelcentrum goed. Naast kleding vind je hier ook boekenwinkels, cadeauwinkels, interieurwinkels, sieradenwinkels en sportwinkels. Daarnaast zijn er ook verschillende galerijen wanneer je nog wat cultuur wilt opsnuiven. Voor eten zit je in de Europa Passage ook goed: ze hebben meer dan 40 eetgelegenheden. De passage is geheel overdekt, dus het is ook een goede plek om een regenachtige dag door te brengen.

 

Hanseviertel

overdekte winkelcentrum in Hamburg HanseviertelHet Hanseviertel ligt bij de Gänsemarkt. Dit overdekte winkelcentrum is iets kleiner dan de Europa Passage, met 53 winkels. Het leuke is dat ze regelmatig evenementen hebben. Zo kon je er handgemaakt 3D ijs eten, luisteren naar een auteurslezing en zelfs kennis maken met de Duitse Bachelor. De passage is ontstaan tussen 1978 en 1980 met mooie architectuur van Volkwin Marg. Als je van het Raadhuisplein richting het Hanseviertel loopt, zal je ook het Klokkenspel met 23 bronzen klokken zien bij de hoofdingang. Elk uur speelt het een ander lied.

 

Alstertal

Ben je niet in het centrum maar juist in het buitengebied van Hamburg? Het Alstertal winkelcentrum bevindt zich in ring 3. In 1970 opende het centrum met 100 winkels. Hiermee was het centrum één van de eerste overdekte, volledig geklimatiseerde winkelcentra in Duitsland. In 2006 hebben ze uitgebreid en kan je hier nu bij wel 240 winkels winkelen. Dat moet genoeg zijn voor een dagje shoppen, toch? Behalve winkels, hebben ze ook meer dan 30 eetgelegenheden. Op de website van het winkelcentrum is het zelfs mogelijk om online te shoppen. Dan kan je in elk geval alvast een kijkje nemen naar het aanbod.

 

Phoenix-Center

winkelcentrum in de binnenstad van HamburgHet Phoenix-Center vind je in de wijk Harburg. Bijna 30,000 mensen gaan elke dag naar dit winkelcentrum. Ze hebben ook een grote foodhall (FOODIE), waar je ook gratis Wifi hebt. Handig wanneer je even op social media wilt delen dat je in Hamburg bent. Ze hebben een divers aanbod aan kledingwinkels, waarvan de meeste internationaal zoals de H&M, C&A en de NewYorker. Daarnaast kan je naar interieurwinkels, sieradenwinkels, boekenwinkels en meer. In hun foodhall vind je op het moment 28 eet- en drinkgelegenheden. Het is ook zeker de moeite waard om dit centrum met kerst te bezoeken. Je ziet dan een hele grote kerstboom in het midden van het winkelcentrum.

 

Perle

Midden in de drukte van het centrum, vind je het overdekte winkelcentrum Perle, tussen het centraal station en stadhuis. Veel winkels zijn ook vanaf de straat bereikbaar voor als je het winkelcentrum niet in wilt. Makkelijk om met het openbaar vervoer te bereiken dus. Je vindt hier modewinkels, drogisterijen en meer. Je nagels laten doen? Dan kan je langkomen bij de Beauty Lounge. Dan kun je daarna ook meteen even langs de kapper. In het winkelcentrum vind je ook twee verdiepingen met eetgelegenheden, van Italiaans tot Mexicaans.

 

 

Lees ook onze andere blog artikelen over Duitse steden: