Genk, in de Belgische provincie Limburg, is een bedrijvige stad. Dat is niet zo vreemd, want het is een van de belangrijkste industriële steden van Vlaanderen. In het verleden verdiende een groot deel van de plaatselijke bevolking een boterham met werken in en om de kolenmijnen. Na de sluiting van de mijnen in de jaren ’70 van de vorige eeuw is het soort bedrijven dat je er tegenkomst een stuk gevarieerder geworden. Ook het aantal verschillende mogelijkheden om uitgebreid te winkelen is de afgelopen decennia flink toegenomen in Genk. In dit artikel stellen we dan ook graag de beste shoplocaties in deze stad aan je voor.

 

Welke winkelcentra zijn er in Genk

Voor wat betreft winkelcentra had Genk in het jaar 1968 een landelijke primeur. Toen gingen daar namelijk de deuren van het allereerste volledig overdekte winkelcentrum open. Nadien werden er nog twee extra overdekte winkelcentra aan het aanbod toegevoegd. Over de naam van deze shopparadijsjes heeft men in Genk waarschijnlijk niet lang nagedacht, ze heten namelijk eenvoudigweg Shopping 1, Shopping 2 en Shopping 3. Daarnaast is er een interessant winkelaanbod te vinden in het centrum van de stad, tussen het plaatselijke stadhuis en de Marktstraat.

 

Tussen het stadhuis en de Marktstraat

Op deze shoplocatie tref je een aangename diversiteit aan winkels aan. Het aanbod varieert van H&M tot een HEMA en van een juwelier tot elektronica- en kledingwinkels. Daarnaast is er in deze omgeving lekker veel keus uit allerlei verschillende horecagelegenheden. Denk daarbij onder meer aan een brasserie, een pizzeria, een chinees restaurant, een pastabar en meerdere gezellige cafeetjes. Kortom, volop mogelijkheden om tijdens of na het shoppen even op je gemak uit te blazen onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Shopping 2

De ingang van dit winkelcentrum bevindt zich aan de Rootenstraat 11, praktisch tegenover Shopping 1. Deze locatie is slechts voor een deel overdekt. Middenin dit winkelcentrum bevindt zich namelijk een plein, dat omzoomd wordt door allerlei verschillende kleinere en grote winkels. Denk daarbij onder meer aan

 

  • een tweedehands kledingwinkel,
  • een telefoonwinkel,
  • een pizzeria,
  • en een koffiebar.

Binnen varieert het aanbod van een nagelstudio tot een speelgoedwinkel en van een natuurvoedingwinkel tot een kinderkledingshop. Met andere woorden een lekker gevarieerd aanbod, zonder dat je daarbij constant winkelketens tegenkomt die je ook al in de meeste Nederlandse steden aantreft.

 

Shopping 3

Wil je in Genk een winkelcentrum bezoeken dat voor een groot deel gespecialiseerd is in alles wat met mode te maken heeft, dan is Shopping 3 – aan het Sint Martinusplein – daarvoor de plek bij uitstek. Zeker als je wat dat betreft op zoek bent naar iets unieks. In Shopping 3 bevinden zich namelijk allerlei leuke boetiekjes, schoenenwinkels en shops die gespecialiseerd zijn in modeaccessoires. De uitbater van dit winkelcentrum heeft er klaarblijkelijk bewust voor gekozen om geen grote, internationaal bekende modemerken in het complex te huisvesten, zodat de shoppers getrakteerd worden op een lekker divers aanbod aan speciaalzaken.

Lees hier wat je op zondag kunt doen in Genk.

 

Welk winkelcentrum in Genk kun je het beste bezoeken?

De eerste, de beste? Dat geldt in ieder geval wel voor Shopping 1. Het is in Genk het winkelcentrum dat weliswaar het oudst is, maar door de jaren heen razend populair is gebleven. Dat is onder meer te danken aan het feit dat deze shoplocatie volledig overdekt is, zodat je er het hele jaar door heerlijk kunt winkelen, ongeacht de weersomstandigheden buiten. Shopping 1 biedt plaats aan maar liefst 76 verschillende winkels, waaronder bekende namen als Rituals, MS Mode, NewYorker, Bristol en JD Sports. Daarnaast vind je er filialen van winkelketens die je alleen in België tegenkomt. Natuurlijk is er in dit winkelcentrum ook horeca aanwezig, zodat je dit shopparadijs niet per se hoeft te verlaten voor een hapje of een drankje als je honger of dorst krijgt en het idee hebt dat je er nog lang niet uitgekeken bent.

 

Lees ook onze andere blog artikelen over Belgische steden: