Genk is een charmante Belgische stad met ruim 66.000 inwoners. Het heeft unieke locaties en kent een rijk industrieel verleden vanwege de drie steenkoolmijnen. Wat is er te beleven in Genk? Wat is er te doen in Genk als de winkels zondag niet open zijn? We geven je graag een aantal suggesties.

 

Zijn de winkels in Genk open op zondag?

Gewone winkelketens in Genk zijn op zondag niet open. Genk beschikt over mooie winkelcentra waar je goed kunt shoppen. Dat staat een geweldige zondag echter niet in de weg. In Genk is heel veel bijzonders en moois te ontdekken. Bovendien is Genk vanuit Nederland eenvoudig met de auto of de trein te bereiken.

 

Welke bezienswaardigheden zijn open op zondag in Genk?

Doorgaans zijn de winkels in Genk niet open op zondag. Maar er zijn genoeg bezienswaardigheden wel geopend op zondag in Genk. We geven je de beste locaties die je kunt bezoeken.

 

C-Mine, dé creatieve hotspot

de c mine in genk bezoeken op zondagEen absolute must-visit is de C-Mine, een van de drie voormalige mijnsites van Genk. Er is zowel in als rondom de C-mine heel veel te beleven. Je kunt een bezoek brengen aan een van de voormalige mijngebouwen. Via een ondergronds parcours duik je het rijke mijnverleden in, een bijzondere beleving. Je daalt tot zes meter diepte af om verrassende installaties te kunnen bewonderen. In speciale verhalenkokers word je op levensechte verhalen getrakteerd, die worden gecombineerd met special effects, animaties, hologrammen en decors. Het letterlijke hoogtepunt van deze expeditie is het beklimmen van de authentieke, zestig meter hoge schachtbok op het C-Mineplein. Eenmaal boven aangekomen, wordt je beloond met een prachtig uitzicht over groen Belgisch Limburg.

Van deze schachtbok heb je ook goed uitzicht op het labyrint. Erg leuk om door de 1000 meter lange stalen gangen te dwalen en de omgeving vanuit een nieuwe invalshoek te beleven.

Tip: houd je van fotograferen? Op deze locatie kun je prachtige plaatjes schieten.

C-Mine Genk op zondag open van 09:00 tot 22:00 uur

 

Domein Kattevennen

Middenin Domein Kattevennen ligt Cosmodrome. Cosmodrome is één van de zes volkssterrenwachten.

Vanuit de 360° bioscoop reis je door het universum en begint een fascinerende ontdekkingstocht door het heelal. Je komt hier meer te weten over sterren en planeten. Wandel het anderhalve kilometer lange Planetenpad af en maak kennis met de acht planeten en ons zonnestelsel.

Het Stenenpad leidt langs dertig verschillende en unieke rotsblokken, uit buitenland of Belgische steengroeves afkomstig zijn. Samen vertellen ze iets over de geschiedenis van de aarde.

Domein Kattevennen Genk op zondag open van 12:00 tot 17:00 uur

 

Bokrijk

bokrijk bezoeken in gent op zondagEen zondag in Bokrijk doorbrengen is een echte aanrader voor zowel jonge én oudere bezoekers van Genk. In de Openluchtspeeltuin maar ook in het Openluchtmuseum kunnen kinderen en hun (groot-)ouders hun hart ophalen. Er is een hindernissenparcours en in de speelschuur kunnen oude volksspelen worden herbeleefd. Bokrijk heeft een rijke verzameling van historische gebouwen. In de museumboerderij ontdek je niet alleen historische dierenrassen, je kunt ze van dichtbij bewonderen en sommige dieren mogen worden gevoerd.

Een van de hoogtepunten van Genk is de fietsbrug in Bokrijk die onder het waterniveau is gebouwd. Het is echt een hele bijzondere ervaring om al fietsend het water op schouderhoogte naast je te zien. In Bokrijk kunnen hiervoor fietsen worden gehuurd.

In het Arboretum worden nog vergeten groenten gekweekt.

Zondags geopend van 09:30 tot 17:30 uur

 

Labiomista

Wie van kunst houdt, kan in dit 24 hectare grote park al wandelend de openluchtexpositie van kunstenaar Koen Van Mechelen bewonderen. Het is een mix van (levende)kunst en installaties. Labiomista is een steeds weer evoluerend kunstwerk dat uitdaagt, inspireert en uitnodigt. Een tuin van orde en chaos, verrezen op de fundamenten van de oude dierentuin van Genk en de fundamenten van het mijnverleden.

Zondags geopend van 10:00 tot 17:00 uur

 

Bierpunt

België staat om zijn heerlijke bieren bekend. In Genk moet je daarom beslist Bierpunt aandoen. Kun je moeilijk een keuze maken? Ga dan vooral niet naar het gezellige Bierpunt met een assortiment van ruim 250 verschillende biertjes, waarvan 16 van het vat. Wie is de Bob?

Zondags geopend van 11:00 tot 24:00 uur

 

Lees ook onze andere blog artikelen over Belgische steden en wat je er kunt doen op zondag: