De Belgische stad Gent is dichterbij dan je misschien denkt. En via de snelweg door de provincie Zeeland gemakkelijk met de auto te bereiken. Kortom een ideale locatie voor een dagtrip of een weekendje weg. Naast een heleboel verschillende bezienswaardigheden biedt Gent je ook gegarandeerd een flinke dosis shopplezier. In dit artikel wijzen we je wat dat laatste betreft graag de weg. In het onderstaande overzicht passeren alle toonaangevende winkellocaties in Gent de revue en vertellen we je wat je op die plekken allemaal kunt verwachten.

 

Welke winkelcentra zijn er in Gent?

In veel steden concentreert het prominente winkelgebied zich vooral in het centrum. Dit geldt ook voor Gent, maar daarnaast kun je ook net buiten het centrum uitgebreid winkelen. Hierdoor is het mogelijk om voor een groot deel de drukte van de binnenstad ontwijken. Wel zo prettig als je Gent met de auto bezoekt. Ben je afhankelijk van het openbaar vervoer voor een bezoek aan deze stad, dan vind je het waarschijnlijk prettig om te weten dat er goede openbaar vervoerverbindingen tussen de verschillende winkellocaties in Gent zijn. Lees hier of de winkels op zondag in Gent gesloten zijn.

 

Veldstraat/Korenmarkt

belangrijkste winkelstraat in Gent is de Veldstraat in het centrum van de stadDe belangrijkste winkelstraat in Gent is de Veldstraat in het centrum van de stad. Net als veel andere straten in deze omgeving, is deze autovrij, zodat je tijdens het shoppen niet bang hoeft te zijn dat je van de sokken wordt gereden. In deze winkelstraat kom je allerlei verschillende bekende, toonaangevende winkels tegen. Denk daarbij onder meer aan

  • Yves Rochet
  • Esprit
  • Ici Paris XL
  • Van Haren Schoenen
  • Mango
  • Foot Locker
  • Warenhuis Inno

De Veldstraat komt uit op de Korenmarkt. Midden op dit plein tref je er de indrukwekkende Sint Niklaaskerk aan, terwijl de buitenring ervan je een ruime sortering aan allerlei verschillende horecagelegenheden biedt. Kortom, de ideale plek om tijdens en/of na het shoppen op adem te komen met een hapje en een drankje.

 

Post Plaza

winkelcentrum in oude postkantoor van de stad GentAls je graag in Gent een winkelcentrum met een bijzondere uitstraling wilt bezoeken, dan zal Post Plaza vast en zeker bij je in de smaak vallen. Het bevindt zich namelijk in het oude postkantoor van de stad. Om het indrukwekkende pand geschikt te maken voor winkeliers en hun klanten heeft het weliswaar een behoorlijke metamorfose ondergaan, maar niet zo ingrijpend dat het oorspronkelijke karakter van het gebouw volledig verloren is gegaan. Tijdens het shoppen in dit overdekte winkelcentrum stuit je namelijk geregeld op allerlei fraaie klassieke elementen, die je er nog steeds aan doen herinneren dat het pand in het verleden in gebruik was als postkantoor. De hoofdingang van Post Plaza bevindt zich aan de Korenmarkt. Wil je tijdens het shoppen ook meteen wat dagelijkse boodschappen doen, dan kun je daarvoor aan de achterzijde van het complex terecht. Daar bevindt zich namelijk een Albert Heijn supermarkt.

 

Welk winkelcentrum in Gent kun je het beste bezoeken?

Het beste winkelcentrum hebben we voor het laatst bewaard. We gaven je eerder in dit artikel al de hint dat je niet per se de binnenstad van Gent hoeft te bezoeken om er gezellig te kunnen winkelen. Net buiten het centrum bevindt zich namelijk Shoppingcenter Gent Zuid. Aan het Wilsonplein om precies te zijn. Deze moderne, overdekte winkellocatie biedt plaats aan zo’n 40 verschillende winkels, waaronder lekker veel modezaken. De winkels zijn verdeeld over drie verschillende verdiepingen en zoals je in een goed uitgerust winkelcentrum mag verwachten is er ook voldoende horeca aanwezig en beschikt het complex over een eigen parking. En ook in dit winkelcentrum is een supermarkt gevestigd. Vanwege het veelzijdige winkelaanbod is de kans groot dat je tijdens je bezoek aan Gent graag flink wat uurtjes in dit shoppingcenter door zal brengen. Kortom, voor prettig winkelen in Gent is winkelcentrum Gent Zuid wat ons betreft de absolute nummer een.

 

Lees ook onze andere blog artikelen over Belgische steden: