Antwerpen ligt eigenlijk op een steenworp afstand van Nederland en toch denk je er niet altijd aan als je wilt winkelen. Dat is jammer, want waarom zou je niet eens over de grens gaan en er een leuk dagje uit van maken? De binnenstad van Antwerpen heeft een heleboel leuke aparte winkels. Maar ook de winkelcentra van Antwerpen zijn zeker de moeite van het bezoeken waard.

 

Welke winkelcentra zijn er in Antwerpen?

Je kunt het jezelf heel gemakkelijk maken en in het centrum van Antwerpen blijven. Want daar zijn al een paar interessante winkels en winkelcentra te ontdekken.

 

De Modewijk

Welke winkelcentra zijn er in Antwerpen waar je goed kunt shoppenEen echt winkelcentrum kun je het natuurlijk niet noemen, maar de Modewijk beslaat vijf straten en daardoor is het zeker de moeite van het vermelden waard. Bezoek daarom de bijvoorbeeld Kammenstraat de Kloosterstraat en de Kleine Markt voor de beste modezaken en bewonder tegelijk de gevel het pand waar de winkel van Dries van Noten in gevestigd is.

 

Grand Bazar Shopping Center

Ook het Grand Bazar Shopping Center is in het centrum van Antwerpen gevestigd. Je kunt het heel gemakkelijk vinden omdat het in de buurt van het Centraal Station ligt. Het gebouw telt meerdere verdiepingen en er zijn meer dan vijftig winkels gevestigd. Het aanbod is gevarieerd want behalve kleding worden er ook levensmiddelen, speelgoed en schoenen verkocht. Bij de Grand Bazar vind je winkels van bekende, grote ketens. Daardoor is het aanbod groot en gevarieerd.

 

De Stadsfeestzaal

Je zou het aan de naam niet herkennen, maar ook de Stadsfeestzaal is een winkelcentrum in Antwerpen. Het is zeker een feest te noemen om in dit winkelcentrum rond te lopen. Er zijn maar liefst veertig trendy winkels in gevestigd. Deze zijn van gevestigde merken, maar je vindt er ook pop-ups. Onderbreek het winkelen door ontspannen te genieten van een hapje en een drankje bij de bar die een mooie centrale plaats in het winkelcentrum heeft.

 

De Vreemdelingenmarkt en de Vogeltjesmarkt

Ben je op zaterdag in Antwerpen? Vergeet dan niet een kijkje te nemen op de bekende Vreemdelingenmarkt. Deze markt vind je op de Oudevaartplaats en je kunt hier wekelijks tussen acht uur ’s ochtends en vier uur ’s middags de meeste exotische kruiden, fruit en groenten kopen. Een dag later is deze plaats het decor van allerlei andere koopwaar, je treft er dan de Vogelenmarkt aan. Hoewel de naam Vogelenmarkt nog steeds doet vermoeden dat de eeuwenoude traditie van de verkoop van vogels en andere dieren wordt voortgezet, is het tegenwoordig een grote markt waar je heel veel verschillende producten kunt kopen. Maar het blijft de moeite waard om deze grote markt te bezoeken.

 

Welk winkelcentrum in Antwerpen kun je het beste bezoeken?

in de binnenstad van Antwerpen kun je goed shoppenHet is natuurlijk afhankelijk van je eigen smaak en voorkeur voor welk winkelcentrum je kiest. In Antwerpen is er voor iedereen wat te vinden, of je nu houdt van design interieur, mode of lekker eten. Ook staat Antwerpen natuurlijk bekend als diamantstad. In de binnenstad geniet je niet alleen van het grote aanbod, je kunt ook nog eens de mooie gebouwen bewonderen tijdens het winkelen. Maar buiten het centrum van Antwerpen ligt ook een winkelcentrum dat je eigenlijk niet mag missen.

 

Wijnegem Shopping Center

Dit grote winkelcentrum ligt op ongeveer zes kilometer van Antwerpen. Je vindt er 250 winkels en er zijn ook verschillende restaurants waar je tussen de middag kunt lunchen. In dit shopping center zijn alle soorten winkels aanwezig die je kunt bedenken. En het voordeel is dat je inkopen kunt doen naar je eigen budget. Want alle goedkopere en duurdere merken zijn vertegenwoordigd, zodat je voldoende keuze hebt. Niet alleen op het gebied van mode, maar ook wat betreft speelgoed, huishoudelijke artikelen en natuurlijk levensmiddelen.

 

Winkelplezier voor ieder moment

Omdat het Wijnegem Shopping Center overdekt is, is het een ideale locatie om te winkelen als het minder mooi weer is. Met 61.000 m² oppervlak, verdeeld over een begane grond en een eerste verdieping, kun je de dag prima doorkomen. Ook voor rolstoelgebruikers zijn de winkels goed toegankelijk. Houd er wel rekening mee dat het op zaterdagen druk kan zijn.

 

Openingstijden winkelcentrum in Antwerpen

Hoewel de openingstijden per winkelcentrum kunnen verschillen, kun je globaal het volgende aanhouden voor de openingstijden van de winkelcentra in Antwerpen:

  • op de eerste zondag van de maand is het koopzondag;
  • de meeste winkels gaan tussen 9.00 uur en 10.00 uur open;
  • de winkels blijven tussen de middag open;
  • sluitingstijd is over het algemeen om 18.00 uur;
  • supermarkten sluiten later. Dit is meestal om 20.00 uur.

 

Hoe reis je naar Antwerpen?

Ga je vanuit Nederland naar Antwerpen dan is het gemakkelijk om per trein te reizen. De winkelcentra in het centrum van Antwerpen liggen op loopafstand van het station. Kom je met de auto dan parkeer je in een van de parkeergarages die ook in het centrum liggen. Bij het Wijnegem Shopping Center kun je gratis parkeren, maar in de weekenden kan het parkeerterrein snel vol zijn. Een alternatief is dan ook de trein. Er rijden vanaf het station van Antwerpen verschillende bussen en trams die je voor de deur van het winkelcentrum afzetten.

 

Lees ook onze andere blog artikelen over Belgische steden: