Bekruipt je de laatste tijd ook zo het gevoel dat je er gewoon even uit moet? Je bent absoluut niet de enige. Na de koude winter (die dit jaar gewoon niet tot een einde leek te komen) is het niet gek dat menig Nederlander er aan het begin van het voorjaar voor kiest even tussenuit te knijpen. Inspiratieloos voor je volgende last minute? Wij geven je graag wat tips!

Lekker dicht bij huis

Als de coronaperiode ons iets heeft geleerd, is het dat we helemaal niet zo ver hoeven te gaan om het gevoel te hebben om weg te zijn. Mocht je dan ook maar over enkele vrije dagen beschikken, of gewoon geen zin hebben om te gaan vliegen, kan je natuurlijk ook gewoon de auto pakken voor een tripje in eigen land. Niet alleen bespaar je vaak op deze manier wat geld, maar de afstanden zijn ook nog eens een stuk korter.

Voor je het weet sta jij dan ook met je voeten in het zand aan de Nederlandse kust of ga je lekker culinair uit eten in een historische binnenstad. Aanraders qua steden zijn Maastricht, Nijmegen, Deventer en Leeuwarden. Trek je je liever terug in de natuur? Dan kan je heerlijk wandelen op de Veluwe en de eilanden, waar je ook nog eens die frisse voorjaarsduik kan nemen.

Voor als je wat langer hebt

Heb je een midweek of weekje vrij kunnen regelen, dan lonkt het buitenland toch wel wat sneller. Een andere taal om je heen horen draagt logischerwijs wel wat meer bij aan het vakantiegevoel waar je naar hunkert. Gelukkig is even heen en weer vliegen of reizen met de trein tegenwoordig geen overbodige luxe meer. De opties voor een paar dagen naar het buitenland zijn dan ook eindeloos!

Citytrips zijn en blijven favoriet onder de korte tripjes. Populaire bestemmingen zijn natuurlijk steden als Londen, Parijs en Berlijn, maar ook steden als Wenen, Kopenhagen en Porto worden steeds populairder. Wil je echt wat alternatiever gaan, kijk dan naar steden als Napels, Belfast en Krakau. Omdat deze plekken (nog) niet door de massatoerist zijn ontdekt, kan je voor een leuk prijsje uit eten en drinken zonder in te leveren op toeristische trekpleisters. Perfecte plekken om even een aantal dagen cultuur te snuiven, dus! Op sites als vakantiedealz.nl vind je bovendien verschillende korte vakanties naar de zon, die waarschijnlijk prima in je schema zijn te verwerken.

Extra inclusief

Citytrips zijn hartstikke leuk, maar natuurlijk alsnog intens. De hele dag lopen, musea bezoeken en proberen zoveel als mogelijk van de stad te zien: we snappen het volledig als je liever gewoon even tot rust komt op een zonnig strand. Boekje erbij, cocktail in de hand: dan valt er wat ons betreft niks te klagen! Super last minute boeken kan ervoor zorgen dat jij binnen no-time en voor een bodemprijs in de zon zit. En omdat deze tripjes vaak all-inclusive zijn, hoef je op locatie ook nergens meer aan te denken. Geen bijkomende kosten en verrassingen na aankomst. Heb jij je badkleding al gepakt?

 

Lees ook onze andere blog artikelen: