Wat te doen in Lissabon op zondag? In Lissabon kun je op zondag veel leuke dingen doen. Zo zijn de meeste winkels in Lissabon geopend, en er zijn ook veel leuke musea te bezoeken. Daarnaast is het ook erg gezellig om door de stad te wandelen of een terrasje te pakken. Wij hebben hier een lijstje van de leukste activiteiten voor je samengesteld. Op deze manier kan je zeker een geslaagde zondag in Lissabon beleven.

 

De geschiedenis en inwoners van Lissabon

Lissabon is een zeer oude stad. In de rijke geschiedenis zijn talloze koninkrijken heersers geweest van deze stad. Inmiddels wonen er ruim een half miljoen inwoners in Lissabon. Je kan hier dan ook veel verschillende historische bezienswaardigheden vinden.

Eén van de bekendste is het kasteel Castelo de São Jorge. Dit kasteel ligt op een heuvel in het midden van de stad, en je kunt hier een prachtig uitzicht over Lissabon bekijken. Ook leuk om te doen is een wandeling door de oude wijk Alfama. In deze wijk kan je nog steeds het oude Lissabon terugvinden, en je kunt hier ook verschillende mooie uitzichten op de stad bekijken.

Lissabon is een zeer internationale stad, en je kan hier dan ook veel verschillende nationaliteiten tegenkomen. Dit maakt de stad erg gezellig, en er is altijd wel iets te doen. Ook het eten in Lissabon is zeer divers, en je kan hier dan ook alle soorten gerechten vinden. Doordat Lissabon een internationale stad is, is vrijwel alles in Lissabon zondag open.

 

Zijn de winkels in Lissabon open op zondag?

Ja, de meeste Lissabon winkels zijn op zondag open. Dit is erg fijn als je lekker wilt shoppen tijdens je weekendje weg. Er zijn verschillende grote winkelcentra, en vrijwel al deze Lissabon winkels zijn op zondag open. Denk dan aan winkelcentra als Colombo en Chiado. In deze winkelcentra kan je terecht voor alle soorten shops, van kleding- tot boekenwinkels. Ook zijn er veel verschillende restaurants te vinden waar je terecht kan voor een lekkere lunch of diner.

Daarnaast zijn er ook veel kleine, lokale winkels te vinden in de stad. In deze winkels kan je vaak leuke souvenirs of unieke kledingstukken vinden.

 

Welke bezienswaardigheden zijn open op zondag in Lissabon?

Nu je weet waar Lissabon bekend om staat en haar geschiedenis een beetje kent, is de vraag wat je op zondag allemaal kunt zien qua bezienswaardigheden in deze stad. Maak je absoluut geen zorgen hierover, want er is meer dan genoeg te doen. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden om op zondag te zien in Lissabon.

 

Het bekende kasteel

kasteel Castelo de São Jorge open op zondagZoals we eerder al hebben gezegd, zijn er in Lissabon veel verschillende historische bezienswaardigheden te vinden. Een aantal van deze bezienswaardigheden zijn open op zondag. Zo is het kasteel Castelo de São Jorge open op zondag, en kan je hier een rondleiding door het kasteel boeken.

 

Het Nationaal Archeologisch Museum van Lissabon

Daarnaast is ook het Nationaal Archeologisch Museum van Lissabon open op zondag. In dit museum kan je alles leren over de geschiedenis van Lissabon, en je kunt hier ook verschillende mooie archeologische vondsten bekijken.

 

Talloze parken

Als je op zoek bent naar wat meer ontspanning, zijn er ook verschillende parken open op zondag in Lissabon. Zo is het Parque Eduardo VII open, en kan je hier lekker wandelen of picknicken. Daarnaast is er ook het Jardim Botânico open, en kan je hier genieten van de mooie planten en bloemen.

 

Op zoek naar producten in de lokale marktjes

Verder zijn er ook veel markten open op zondag in LissabonVerder zijn er ook veel markten open op zondag in Lissabon. Op deze markten kan je allerlei verschillende producten kopen, van eten tot kleding en souvenirs. Eén van de bekendste markten is de Feira da Ladra, die elke zondag plaatsvindt in de wijk Alfama. Dit is een grote kunst- en antiekmarkt, waar je allerlei unieke spullen kan vinden.

 

Andere musea

Als je op zoek bent naar wat meer cultuur, zijn er ook verschillende andere musea open op zondag in Lissabon. Zo is het Gulbenkian Museum open, en kan je hier alles leren over de kunst- en cultuurgeschiedenis van Lissabon. Daarnaast is ook het Museu Nacional do Azulejo open, en kan je hier alles leren over de tegels die Lissabon zo uniek maken.

 

Ga naar het water

Tot slot kun je ook op zondag naar het water gaan. Lissabon ligt aan de rivier de Taag, en je kan hier verschillende boottochten boeken. Op deze tochten kun je genieten van het mooie uitzicht over Lissabon, en je kunt ook verschillende bezienswaardigheden van de stad bekijken van een afstandje.

Al met al is er meer dan genoeg te doen in Lissabon op zondag. Of je nu wilt winkelen, wandelen, picknicken of cultuur wilt opsnuiven, je kan altijd wel iets leuks vinden om te doen. Wij hopen dat je een fijne zondag in Lissabon beleeft.

 

Bekijk ook eens: