Malaga is een bruisende stad in Spanje waar je altijd wat te doen hebt. Deze stad kent een rijke historie waarbij zowel het Romeinse Rijk als het Islamitische kalifaat ooit over deze stad heersten. Tegenwoordig wonen er ruim een half miljoen mensen in Malaga. Het staat bekend om zijn mooie weer, lekkere food en gezellige sfeer. Maar is Malaga op zondag open? En zo ja, wat is er te doen in Malaga op deze dag?

 

Zijn de winkels in Malaga open op zondag?

Ook op zondag zijn er volop activiteiten om naartoe te gaan. Zo zijn de winkels in Malaga op zondag geopend, en kun je genieten van diverse culturele activiteiten. Lees hieronder meer over wat er allemaal te doen is in Malaga op zondag. Op deze manier weet je zeker dat je geen enkele activiteit hoeft te missen tijdens je bezoek aan deze stad.

 

Welke bezienswaardigheden zijn open op zondag in Malaga?

In Malaga zijn er meer dan genoeg bezienswaardigheden te vinden die op zondag open zijn. Daarbij bestaan er allerlei soorten categorieën. Hieronder vind je de meest aansprekende bezienswaardigheden waar je tevens op zondag volop van kunt genieten.

 

Bezoek de kathedraal

kathedraal La Manquita in malagaAls je in Malaga bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan de beroemde kathedraal La Manquita. Deze kathedraal is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Malaga wat zondag open is. Ook het museum Picasso is een aanrader om te bezoeken op zondag. Dit museum staat bol van de schilderijen van de beroemde kunstenaar Pablo Picasso. Als je meer wilt weten over de Spaanse culturele geschiedenis, dan is dit zeker een plek die je niet mag missen. Zo leer je ook nog eens meer over de stad en het land.

 

Ontdek alle marktjes

Naast musea zijn er op zondag ook diverse markten te vinden in Malaga. Zo is er de markt El Carmen, waar je allerlei lekkere Spaanse producten kunt proeven en kopen. Ook de markt Atarazanas is zeker een bezoekje waard. Dit is een van de oudste markten in Malaga, en je kunt er terecht voor allerlei verschillende producten. Neem dus zeker even de tijd om deze markten te bezoeken als je in Malaga bent. De meeste mensen op deze markt kunnen daarnaast ook nog eens Engels, waardoor er van een taalbarrière zeker geen sprake is. Wees dus zeker niet bang om een bezoekje te brengen aan een lokale markt in Malaga. Zo leer je de echte stad immers goed kennen.

 

Ga heerlijk winkelen

De Malaga winkels zijn zondag zeker open, dus je kunt lekker gaan shoppen. Er zijn allerlei verschillende winkels waar je terecht kunt, van kleine boetiekjes tot grote warenhuizen. Neem dus zeker even de tijd om rond te kijken en wat leuke aankopen te doen. Op deze manier kun je echt het beste uit je zondag in Malaga halen. De meeste Malaga winkels die op zondag zijn, kun je in het centrum te vinden. Daardoor hoef je ook nog eens niet van hot naar her te lopen.

 

Ook ’s nachts is er genoeg te doen

diverse markten bezoeken in malaga op zondagAls je op zoek bent naar wat meer actie, dan is er ook genoeg te doen in Malaga. Zo vind je er diverse clubs en bars waar je heerlijk kunt uitgaan. Ook zijn er diverse theaters waar je een voorstelling kunt bijwonen. Hierdoor is er genoeg te doen in Malaga op zondag, zowel overdag als ’s nachts.

 

Loop langs het water

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, dan is het strand een perfecte plek om even te relaxen. Je kunt hier lekker wandelen langs het water, of een boek lezen in het park. Er zijn ook diverse terrasjes waar je kunt genieten van een drankje in de zon. Je kunt echter ook langs de kade lopen. Hier vind je allerlei leuke plekjes om even te zitten en van de Spaanse zon te genieten.

Verder is er natuurlijk nog veel meer te doen in Malaga op zondag. Dit zijn slechts enkele van de vele activiteiten die je kunt ondernemen. Of je nu houdt van cultuur, lekker eten of gewoon gezellige markten, in deze stad vind je het allemaal. Neem dus zeker even de tijd om alles te ontdekken wat er te doen is in Malaga. Zo weet je zeker dat je alles hebt gezien tijdens je vakantie of weekendje weg.

 

Lees ook eens over de andere Spaanse steden: