Wat is er te doen in Sevilla op zondag? Sevilla is een prachtige stad om te bezoeken. Er zijn veel leuke dingen te doen in deze stad en ook op zondag zijn er genoeg mogelijkheden. Zo zijn de meeste winkels in Sevilla op zondag geopend, maar wat is er nu allemaal te doen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Op deze manier weet je zeker dat je geen enkele leuke activiteit in Sevilla mist.

 

De geschiedenis en inwoners van Sevilla

Sevilla is een stad in het zuiden van Spanje. De stad ligt aan de rivier de Guadalquivir en telt ongeveer 700.000 inwoners. Sevilla is een belangrijke industriële en culturele stad in Spanje en wordt jaarlijks door veel toeristen bezocht. De oude binnenstad van Sevilla is opgesplitst in verschillende wijken, waaronder El Arenal, Santa Cruz en Triana.

El Arenal was vroeger een wijk waar zeilschepen aankwamen en nu is het een populaire toeristische wijk met veel bars en restaurants. Santa Cruz is de oude joodse wijk van Sevilla en Triana is de oude Roma wijk. Deze wijken zijn allemaal heel erg leuk om te bezoeken en ze hebben ieder hun eigen sfeer.

 

Zijn de winkels in Sevilla open op zondag?

Ja, je vindt veel Sevilla winkels die zondag open zijn. Er zijn verschillende winkelcentra waar je terecht kunt voor al je aankopen. Ook zijn er veel kleine, lokale winkels die op zondag geopend zijn. Dit is fijn, want zo hoef je niet alles in één keer te kopen en kun je lekker rondslenteren door de stad.

Wat wel vervelend kan zijn, is dat sommige musea en bezienswaardigheden gesloten zijn op zondag. Echter geldt dit voor de grootste musea en bezienswaardigheden niet. Daardoor valt de schade gelukkig mee. Verder kun je bijvoorbeeld naar het Parque de María Luisa gaan of een wandeling maken door het prachtige stadspark. Ook zijn er op zondag verschillende markten waar je lekker kunt struinen en wat souvenirs voor thuis kunt kopen.

 

Welke bezienswaardigheden zijn open op zondag in Sevilla?

Als je op zoek bent naar cultuur, dan is Sevilla de perfecte stad voor jou. Er zijn verschillende bezienswaardigheden die open zijn op zondag. Ben jij benieuwd welke dit precies zijn? Hieronder tref je enkele bezienswaardigheden die zeker aan te raden zijn.

 

Bezoek het Alcázar

alcazar paleis bezoeken in sevillaHet Alcázar is een kasteel in Sevilla dat gebouwd is in de 14e eeuw. Dit kasteel is nog steeds bewoond door de Spaanse koninklijke familie en is daarom ook zeker een bezoek waard. Vergeet zeker niet om een wandeling te maken door de tuinen van het kasteel. Het Alcázar is op zondag open van 09:30 tot 18:00 uur.

Als je het kasteel wilt bezoeken, dan is het aan te raden om van tevoren online tickets te kopen. Dit kan via de website van het Alcázar en is heel erg makkelijk. Zo weet je zeker dat je binnenkomt en hoef je niet in de rij te staan.

 

Ga naar de Kathedraal van Sevilla

De Kathedraal van Sevilla is een gotische kerk die gebouwd is in de 15e eeuw. Deze kerk is de grootste gotische kerk ter wereld en daarom zeker een bezoek waard. De kerk is op zondag open van 09:00 tot 17:00 uur, maar de laatste toegang is om 16:30 uur. Dit betekent dat je niet heel veel tijd hebt om alles goed te bekijken, maar dat is zeker niet erg. Je kunt dan altijd nog een keer terugkomen als je meer tijd wilt spenderen in de kerk.

 

Kies voor een rondleiding door het stadhuis van Sevilla

Sevilla heeft mooie middeleeuwse monumenten om te bezoekenHet stadhuis van Sevilla is een prachtig gebouw waar je zeker even rond moet lopen. Het stadhuis is op zondag open van 09:30 tot 19:00 uur. Als je het stadhuis wilt bezoeken, is het aan te raden om van tevoren een rondleiding te boeken. Dit kan via de website van het stadhuis en is heel erg makkelijk.

 

Bezoek het Archivo General de Indias

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Sevilla, dan kun je een bezoek brengen aan het Archivo General de Indias. Dit is een grote historische bibliotheek waar je alles kunt lezen over de geschiedenis van Sevilla en Spanje. Ook is het mogelijk om een rondleiding door het museum te maken.

Al met al is er dus genoeg te doen in Sevilla op zondag. Je kunt dus zeker genieten van een Sevilla dat zondag open is. Er zijn verschillende musea en bezienswaardigheden open die zeker een bezoek waard zijn. Verder zijn de Sevilla winkels zondag ook open. Ook kun je lekker rondslenteren door de stad of naar een van de markten gaan. Dit maakt Sevilla tot een perfecte stad voor een weekendje weg.

 

Lees ook eens over de andere Spaanse steden: