Valencia heeft tal van mooie bezienswaardigheden en een rijke historie. Maar wat te doen in Valencia op zondag? En zijn de winkels ook geopend? We gaan er straks verder op in, maar we geven je eerst even een korte introductie over deze mooie stad.

In het jaar 138 voor Christus hebben Romeinen de kolonie gesticht met de naam Valentia Edetanorum. Eeuwen later werd de stad bewoonbaar door moslims die hun gebruiken en gewoonten doorvoerden. Tijdens de 12e eeuw werd de stad veroverd door een Spanjaard die het land verdeelde onder de edelen. In de 18e eeuw kwam er weer iemand anders op de troon in Spanje onder een nieuw regiment. Vanaf 1982 werd Valencia de hoofdstad van de provincie Communidad Valenciana.

 

Zijn de winkels in Valencia open op zondag?

Valencia winkels zondag zijn, op de kleine winkeltjes na, geopend van 09.00 of 10.00 uur in de ochtend tot begin avond. Op de kleine winkeltjes na, zie je vaak dat de grote warenhuizen niet gesloten gaan tussen de middag. Je ziet veel siësta’s als Spaanse traditie, waardoor de winkeltjes dicht gaan in de middag. Dat Valencia zondag open is qua winkels is niet altijd het geval. Uitzondering hiervan zijn de feestdagen. Dan zijn de Valencia winkels zondag gesloten. Op gewone feestdagen na, kent Valencia veel andere feestdagen, zoals de Dag van de arbeiders, Allerheiligen, de Dag van de Grondwet en de Nationale Feestdag. Uiteraard zijn de winkels dan niet geopend als deze feestdagen op een zondag vallen. Wat te doen in Valencia is dus te veel om op te noemen!

 

Welke bezienswaardigheden zijn open op zondag in Valencia?

Valencia is een bekende stad en er komt veel toerisme op af. Wat te doen in Valencia zijn een aantal bezienswaardigheden bezoeken, zoals:

 

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ciudad de las Artes y las Ciencias bezoeken op zondagAlleen al het ontwerp van het gebouw is vanaf de buitenkant al de moeite waard om te inspecteren. Het ontwerp is gemaakt door architect Santiago Calatrava en is een echte eyecatcher. In het gebouw komen cultuur en vrijetijdsbesteding samen en vindt je onder andere het Wetenschapsmuseum, een biosscoop, een opera en Oceanogràfic. Het gebouw wordt ook wel de Stad van de Kunsten en Wetenschapen genoemd en je hebt hier zeker wel een dag voor nodig om alles te bezichtigen. Zo kom je in het Wetenschapsmuseum diverse interactieve tentoonstellingen tegen op het gebied van de wetenschap en technologie. Ook kan je hier diverse workshops volgen.

Het Hemisfèric is een digitale 3D biosscoop met een beeldscherm dat de toeschouwers omringt. Hierdoor heb je echt het idee midden in de documentaire te zitten die wordt afgespeeld. Daarnaast heb je nog het Operagebouw waar je in de maanden oktober tot november opera’s kan bezoeken. Het gebouw alleen al is een bezoekje waard. Wie van tuinen houdt zit op zijn plek in het Umbrale, een overdekte tuin van 17000 m2 die gratis te bezoeken is. Hier vindt je planten uit het Middellandse Zeegebied en diverse sculpturen.

 

Kathedraal, Miguelete

Deze kathedraal heeft meerdere namen zoals het genoemd wordt. Miguelete, Cathedral de Valencia of de Santa Maria. En allemaal wordt hetzelfde bedoeld, de prachtige kathedraal om te bezoeken op de zondag met zijn klokkentoren. Cathedral de Valencia of de Santa Maria kathedraal bezoekenHet bouwwerk is tussen 1262 en 1356 gebouwd en heeft diverse bouwstijlen door elkaar. Zo vindt je de Romaanse stijl, barok en de gotische stijl. In de kathedraal is een museum gevestigd met veel kunstschatten. Je vindt er bijvoorbeeld schilderijen van kunstenaar Francisco Goya en een stenen kelk, ook wel de Heilige Graal genoemd. Er wordt gezegd dat Jezus daar bij het laatste avondmaal uit gedronken heeft. Kortom, bijzonder om een bezoekje aan te brengen.

 

Lonja de la Seda

Een gebouw dat tussen 1482 en 1548 werd gebouwd en dienst deed als handelscentrum en zee tribunaal en gevangenis voor wanbetalers. In het handelscentrum werd vroeger zijde gehandeld en nog steeds is de mooie grote zaal te bezichtigen met imposante zuilen aan weerszijden. Tevens is een rechtbank te zien in het gebouw voor handelsconflicten die vroeger zo werden afgehandeld.

 

Natuurpark Albufera

Ongeveer 20 kilometer van de stad Valencia heb je het natuurpark Albufera, dat met zijn 21.000 hectare prachtig te bezichtigen is op de zondag. Te midden van het park tref je het grootste zoetwatermeer van Spanje aan en heb je uitgestrekte rijstvelden. Zowel op de fiets als met de bus is het park toegankelijk. Ook kan je een boottocht maken over het meer en twee dorpjes bezoeken die in het park liggen, El Saler en El Palmar. Daarnaast heeft het park een botanische tuin waar je doorheen kan wandelen.

 

Oceanogràfic Valencia

Wil je het grootste aquarium van Europa bezichtigen? Dan ben je bij Oceanogràfic op het juiste adres. In dit aquarium leven 500 diersoorten en 40.000 dieren samen, verdeeld over twaalf ruimtes. Zo heb je een aquarium waarin je flora en fauna kan zien vanuit de Middellandse Zee, je kan watervogels uit Spanje ontmoeten, schildpadden zien zwemmen, zeehonden en pinguïns bewonderen en diverse koraalriffen. Dan heb je nog witte dolfijnen, walrussen, zeeleeuwen en kan je door middel van een lange tunnel lopen en om je heen en boven je haaien zien zwemmen. Als laatste heb je nog krokodillen en kwallen. Kortom, genoeg diersoorten om te zien en een dagje vermaak te hebben.

 

Valencia zondag open is dus zeker prima te doen. Er zijn genoeg activiteiten in te plannen om er een leuke dag van te maken. Zie voor meer informatie ook de website.

 

Lees ook eens over de andere Spaanse steden: