Als je op vakantie gaat, ga je ervan uit dat je een fijne tijd tegemoet gaat. Helaas is dat niet altijd het geval. Op reis kan er van alles gebeuren en niet zelden kan dat je hele vakantie in het water laten vallen. Gelukkig kun je veel van dit ongemak afwenden door voorafgaand aan je vakantie even te kijken naar welke verzekeringen je allemaal kunt afsluiten. Vaak kun je voor een luttel bedrag heel veel ellende voorkomen. Om je een indruk te geven van de mogelijkheden, zullen wij een aantal opties presenteren. Hiermee zorg je dat je ook echt tot rust komt tijdens je vakantie, wat er ook gebeurt.

 

Neem een reisverzekering

Als je op vakantie gaat, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Je hebt twee soorten reisverzekeringen: de kortlopende en de doorlopende. De eerste is voornamelijk geschikt voor mensen die slechts kort op vakantie gaan. Deze verzekering wordt dan ook per vakantie afgesloten en geldt alleen voor de reisduur die vooraf is aangegeven. Loopt de vakantie wegens onvoorziene omstandigheden uit, dan kun je de extra kosten dekken met deze verzekering. De doorlopende reisverzekering is voor mensen die regelmatig op vakantie gaan. Deze verzekering is het hele jaar geldig en is zestig dagen achtereen te gebruiken. Na deze zestig dagen moet je weer een tijdje in Nederland zijn om vervolgens weer op reis te kunnen gaan. Je hebt dus nauwelijks omkijken naar deze verzekering.

 

Wat dekt een reisverzekering?

Een reisverzekering kan veel problemen voorkomen. Denk hierbij aan bagage die niet aankomt op de plaats van jouw bestemming, of zelfs geheel kwijtraakt. Ook kun je tijdens je vakantie het slachtoffer worden van diefstal. Verlies je jouw portemonnee en daardoor de mogelijkheid om aan geld te komen, dan biedt een reisverzekering uitkomst. Het kan ook zijn dat je ziek wordt, of gewond raakt tijdens jouw vakantie. In dat geval bestaat er een kans dat je extra zorgkosten moet betalen. Heb jij een reisverzekering afgesloten, dan kun je er zeker van zijn dat deze kosten gedekt zijn. Het voordeel van een reisverzekering is dat kinderen tot en met vier jaar gratis meeverzekerd zijn. Je hoeft dus niet altijd voor alle gezinsleden een speciale verzekering af te sluiten.

 

Kies voor extra dekkingen

Als je zeker wilt zijn dat werkelijk alle risico’s afgedekt zijn, kijk dan eens naar de extra dekkingen. Het kan hier gaan over annuleringskosten, pechhulp bij motorrijtuigen of voor wanneer je op wintersport gaat. Let ook goed op het dekkingsgebied van je verzekering. Sommige landen buiten Europa, tellen voor de verzekering wel mee als Europese landen. Dat kan je geld schelen, dus let hier even goed op. Kies je meerdere verzekeringen bij een maatschappij? Dan kun je vaak profiteren van een mooie pakketkorting. Zo hou je meer geld over voor je vakantie.

 

Lees ook onze andere blog artikelen: