Het grootste winkelcentrum van Europa is het Westfield London Shopping Centre, gelegen in het Verenigd Koninkrijk. Het winkelcentrum heeft in totaal 792.480 vierkante m winkelruimte en is daarmee het grootste winkelcentrum van Europa. Het winkelcentrum herbergt meer dan 300 winkels, waaronder high-end retailers zoals Selfridges, Harvey Nichols en Fortnum & Mason. In het Westfield London Shopping Centre vind je ook een verscheidenheid aan restaurants, cafés en bars. Het heeft bijna 2.500 vissoorten in zijn aquarium, een van de populairste attracties van het winkelcentrum.

In deze blog bespreken we enkele van de grootste winkelcentra wereldwijd. Sommige van deze winkelcentra liggen helemaal niet zo ver van Nederland.

 

Manchester Centre

Het Manchester Centre, dat 207.000 vierkante meter groot is, staat qua vierkante meters op de tweede plek in het Verenigd Koninkrijk. Naast het Verenigd Koninkrijk behoren drie winkelcentra in Rusland tot de top 15 van Europa. Kroatië heeft twee grote winkelcentra die tot de top 15 van Europa behoren, waaronder Westgate Shopping City en Arena Centar. Het lijdt geen twijfel dat ze allebei hun hoofdkantoor hebben in Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Het winkelcentrum heeft een oppervlakte van 370.000 vierkante meter. Bezoekers kunnen door 260 winkels, 30 bars en restaurants lopen.

 

CentrO Oberhausen

Het is het grootste winkelcentrum van Duitsland - CentrO OberhausenHet is het grootste winkelcentrum van Duitsland (CentrO Oberhausen), met in totaal meer dan 190.000 vierkante meter winkelruimte. Het heeft een attractiepark voor het hele gezin en ook zijn er beekjes en meertjes aangelegd. Vlakbij vind je Sea Life Oberhausen, het grootste zout- en zoetwater zwempark in Duitsland.

 

Westffield Les 4 Temps

Het Westffield Les 4 Temps ligt in de zakenwijk La Défense, net ten westen van Parijs en is het grootste winkelcentrum van het vasteland. Het is ook het meest bezochte winkelcentrum van Frankrijk, met 230 winkels en een miljoen bezoekers per jaar.

Een winkelcentrum in Europa met het grootste stedelijke winkelgebied van Europa, een bioscoop met 17 zalen, een bowlingbaan met 14 banen en 24 restaurants.

 

Oxford Street

Oxford Street is populair vanwege de voetgangersvriendelijke omgeving van de stad en de verscheidenheid aan winkels en restaurants. Oxford Street heeft high-end winkels, met Louis Vuitton, Chanel, Dior en andere luxemerken.

 

Mall of America

The Mall of America in Bloomington, Minnesota, is het grootste winkelcentrum in de Verenigde Staten. Het heeft meer dan 520 winkels, 60 restaurants, 14 bioscopen, een overdekt themapark, een aquarium en een Flyover America-attractie. The Mall of America is ook het op een na grootste winkelcentrum in Noord-Amerika. Na de West Edmonton Mall in Alberta, Canada.

 

Dubai Mall

Naast Burberry, Christian Dior en Louis Vuitton, is Dubai Mall de thuisbasis van een verscheidenheid aan internationale en lokale retailers. De Dubai Mall is een ideale locatie voor iedereen die Dubai

De Dubai Mall is qua vierkante meter het grootste winkelcentrum ter wereld. Met meer dan 12 miljoen vierkante meter aan winkelruimte. Dubai Mall is om verschillende redenen een fantastische winkelbestemming, waaronder entertainment van wereldklasse en tal van vrijetijdsactiviteiten.

 

Galleria in Milaan

De Galleria drukt de verschillende gezichten van de stad uit door middel van haar vele facetten. Zodra het klaar was, werd de Galleria onmiddellijk beroemd om zijn grote omvang. Het wordt beschouwd als een van de locaties van Milanese luxe winkels. Samen met Via Montenapoleone en Via della Spiga, herbergt het vele prestigieuze labels en merkwinkels. Ook zijn er beroemde cafés en restaurants, evenals Feltrinelli Records, een van de grootste megastores in Italië.

 

Las Arenas in Barcelona

Las Arenas is een winkelcentrum in Barcelona.Las Arenas is een winkelcentrum in Barcelona. Gelegen aan Plaça Espanya, tegenover Fira Montjuic en het Palau Reial, was het ooit een arena voor stierenvechten. Nu is Las Arenas een modern, ultramodern complex met meer dan 60 commerciële winkels, waaronder modewinkels, cafés, restaurants en bars. Het complex is de moderne incarnatie van de historische stierenvechtersarena Las Arenas, waarvan veel originele architectonische details zijn verwerkt.

 

Kanyon in Istanbul

Kanyon is een multifunctioneel complex gelegen aan Büyükdere Avenue nr. 185 in de zakenwijk Levent in Istanbul. Het werd geopend op 6 juni 2006 en verenigt een winkelcentrum met 160 winkels een kantoortoren van 30 verdiepingen. Ook is er een woonblok van 22 verdiepingen met 179 woonappartementen.

Het grootste winkelcentrum van Europa staat in Engeland, maar gelukkig valt er vlak over de grens wat dat betreft genoeg te beleven.

 

 

Lees ook onze andere blog artikelen: