Als het gaat om een outfit, is het kiezen van de juiste sieraden vaak net zo belangrijk als het kiezen van de juiste kleding voor een zomerse dag. Maar welke sieraden maken jouw vakantie outfit nu echt compleet? We nemen hieronder een aantal tips met je door.

Less is more

De regel “less is more” is niet zomaar een cliché, maar een gouden regel als het gaat om het dragen van sieraden. Zo moeten sieraden enigszins de aandacht trekken, maar niet je hele look direct overnemen. Als je namelijk te veel kleine sieraden draagt, kan dit er al gauw rommelig uitzien. Juist dan werken sieraden averechts. Door te kiezen voor enkele opvallende sieraden kan je de focus leggen op een paar stukken en kunnen zij echt een statement maken. Denk bijvoorbeeld aan een platte schakelketting, een paar opvallende oorbellen of een bedelarmband die de aandacht trekt. Door deze regel dagelijks te volgen, kan je er zeker van zijn dat je sieraden je outfit completeren in plaats van afleiden.

Matchen of contrasteren?

Bij het dragen van sieraden is het van belang om te overwegen of je ze wilt laten matchen met je kleding of dat je ze wilt laten contrasteren. Het dragen van matchende sieraden kan namelijk zeker een goede toevoeging zijn aan je outfit. Als je bijvoorbeeld een zwart kledingstuk draagt, kan je ervoor kiezen om zilveren sieraden te dragen om het geheel af te maken.

Aan de andere kant kan het dragen van sieraden die juist weer contrasteren met je outfit een gewaagde en opvallende keuze zijn. Als je een fel gekleurd kledingstuk draagt, kan je bijvoorbeeld juist kiezen voor gouden sieraden om dit contrasterend effect te creëren. Of je nu kiest voor matchende of contrasterende sieraden, het is belangrijk dat ze je look ook daadwerkelijk aanvullen!

Houd rekening met de gelegenheid

Zodra je bezig bent met het uitkiezen van je outfit is het natuurlijk wel de bedoeling dat je rekening houdt met de gelegenheid. Bij een iets formeler etentje op vakantie kan je bijvoorbeeld kiezen voor sieraden die elegant en verfijnd zijn, zoals parels uit je sieradendoos. Maar als je naar een informele gelegenheid gaat, kan je beter kiezen voor wat stoerdere sieraden, zoals een leren armband of een opvallende statement ketting. Denk daarbij ook aan de kleuren en materialen van je sieraden. Bij een formele gelegenheid passen gouden of zilveren sieraden bijvoorbeeld beter dan felle kleuren. Je wil namelijk dan niet altijd het middelpunt van de avond zijn. Bij een informele gelegenheid kan je juist weer iets meer uitpakken met felle kleuren of patronen om je outfit wat levendiger te maken. Door de juiste sieraden te kiezen die passen bij de gelegenheid en je outfit kan je er zeker van zijn dat je er op je best uitziet op jouw favoriete vakantiebestemmingen.

 

Lees ook onze andere blog artikelen: