Als je op vakantie gaat, neem je natuurlijk alles mee wat je nodig hebt. Als je medicijnen slikt, staan deze vaak bovenaan je lijstje van mee te nemen producten. Toch worden supplementen vaak vergeten, hoewel je hier vaak enorm profijt van kunt hebben op vakantie. Dit zijn supplementen die je zeker in je koffer of reistas moet stoppen:

Vitamine C

Vitamine C is dé vitamine bij uitstek om je weerstand te ondersteunen, dus altijd een goed idee om op vakantie mee te nemen. Mocht je op een winderig treinstation kou vatten of op een andere manier in de lappenmand terecht komen, dan helpt de vitamine om je herstel te bevorderen. Zo ben je weer snel op de been en kun je verder genieten van je vakantie.

Ashwaganda

Hoewel je natuurlijk op vakantie gaat voor de ontspanning, kan reizen best stressvol zijn. Denk maar aan files, wegomleggingen en vertragingen onderweg, aan zoekgeraakte bagage of een vakantieverblijf dat tegenvalt.

Ashwagandha kan je helpen om op die momenten rustig te blijven. Zo kun je meer genieten van alles dat wél fijn is op vakantie. Bovendien verhoogt Ashwagandha je energieniveau en helpt het kruid om je concentratie op peil te houden. Dat zijn allemaal zaken die je goed kunt gebruiken als je aan het reizen bent.

Probiotica

Wist je dat een jetlag niet alleen je slaappatroon in de war schopt, maar ook invloed heeft op je spijsverteringsorganen? Probiotica leveren gunstige darmbacteriën en vullen daarmee de darmflora aan tot een gezond niveau van deze nuttige micro-organismen.

Als je tijdens je vakantie last hebt van je stoelgang, kan het helpen als je aandacht besteedt aan je darmflora. Hiermee versterk je eveneens je weerstand, wat een goed idee is als je op vakantie bent. Dan wil je natuurlijk niet aan het bed gekluisterd zitten.

Vitamine D

Vitamine D is eveneens belangrijk voor je weerstand. Ook helpt deze vitamine om je botten sterk en krachtig te houden en je spieren goed te laten functioneren. Allemaal zaken waar je ook op vakantie profijt van hebt.

Je lichaam kan zelf vitamine D aanmaken uit zonlicht, dus daar profiteer je van als je naar een warm land gaat. Maar let op: als je je de hele dag insmeert met zonnecrème, maakt je lichaam mogelijk niet genoeg vitamine D aan.

Hetzelfde geldt voor gebieden met smog, zoals wanneer je een stedentrip maakt. In deze gevallen kan het raadzaam zijn om vitamine D mee te nemen op vakantie.

Rhodelia

Rhodelia is een plant die erom bekend staat dat deze je alerter maakt en tegelijkertijd stress vermindert.

Een supplement met rhodelia kan daarom fijn zijn als je tijdens een reis goed moet opletten terwijl je onder tijdsdruk staat. Bijvoorbeeld bij een overstap tijdens een vliegreis.

Dezelfde plant geeft energie en bevordert je uithoudingsvermogen, wat goed uitkomt als je op vakantie veel van je lichaam vraagt. Zoals tijdens een kajaktocht door de Ardèche of een trekking door de Himalaya.

Rhodelia bevordert ook nog eens herstel van je lichaam na fysieke activiteiten, dus dat is mooi meegenomen.

Magnesium

Als je op vakantie moeilijk in slaap kunt komen of gespannen spieren hebt, kan het een goed idee zijn om magnesium mee te nemen. Magnesiumbisglycinaat kan de hersenen bereiken en is daarom perfect als je streeft naar een goede nachtrust.

Voor de spieren kun je het beste magnesiumcitraat gebruiken. Het is fijn als een supplement beide vormen van magnesium bevat, want dan sla je twee vliegen in één klap.

Het is wellicht goed om te weten dat je magnesiumvoorraden snel slinken door stress, alcohol en cafeïne, dus wees daarop voorbereid als je op vakantie gaat.

 

Lees ook onze andere blog artikelen: