Wanneer je aan een vakantiebestemming denkt, denk je wellicht aan mooie exotische oorden. Hier moet je vaak ver voor reizen. Ook kunnen deze reizen een flinke hap uit het budget zijn. Maar om te genieten van een heerlijke vakantie hoef je helemaal niet zo ver te reizen. Ook binnen Europa heb je heel veel leuke bestemmingen die een bezoek meer dan waard zijn. Zo ook bij onze oosterburen. Het Duitse Rattenburg ligt in de Duitse Deelstaat Beieren. De stad ligt in het zuidoosten van Duitsland en ligt overigens ook heel dicht bij de grens van Oostenrijk en Liechtenstein. Ben je van plan een Europese roadtrip te maken deze zomer, zet dan Rattenberg ook op jouw vakantielijst!

De leukste route naar Rattenberg

Vanaf de Nederlandse grens is het ongeveer een kleine 9 uur rijden naar Rattenberg. Er zijn verschillende routes mogelijk waarbij je veel verschillende grote steden zult passeren. Denk hierbij aan steden zoals Düsseldorf, Keulen, Bonn, Frankfurt en München. Een tussenstop maken in deze steden creëert niet alleen een fijn pauze moment, ook kun je genieten van de aangeboden lokale specialiteiten en vele bezienswaardigheden. Een heerlijke kebab in Frankfurt, de Kartoffelpuffer in Bonn of een bezoek aan de Marienplatz in München.

Even terug in de tijd

Wat Rattenberg zo bijzonder maakt, is dat het een heel kleine stad is met veel bijzondere architectuur. Wanneer je door Rattenberg wandelt, lijkt het net of je op een filmset staat. Het centrum bestaat uit veel kleurrijke gebouwen en de stad wordt omringd door natuur. Het is een zeer pittoreske stad die zich perfect leent voor een stadswandeling. Maar wil je de stad ontsnappen, dan kan je ook heel makkelijk de Beierse natuur in. Ben je op doorreis en maak je een roadtrip, dan is een nacht of twee in Rattenberg zeker een goed idee. Je kunt ervoor kiezen om in het centrum een accommodatie te boeken of in de Beierse natuur. Het Posthotel is een hotel in het Beierse Woud is enorm aan te raden. Het is een combinatie van het stedelijke en de natuur door de locatie van het hotel. Het hotel ligt wel in de stad, maar grenst aan het Beierse Woud. Vanuit je hotelkamer heb je een prachtig uitzicht groen uitzicht. Mooie bomen, grote bergen behoren tot het uitzicht waar je eindeloos van kan genieten.

Geniet van een wellness retreat

Het Posthotel in Rattenberg is ook een zeer geliefd wellness hotel. Het is een hotel dat de focus legt op ontspanning door middel van baden, sauna’s en massagebehandelingen. Je zult er vooral veel plaatselijke toeristen treffen die zich graag even opladen in dit fantastisch mooie hotel. Het hotel heeft verschillende faciliteiten zoals een groot binnenbad inclusief een waterval, grote terrassen en stilteruimtes, een fitnesszaal, een stoombad en verschillende sauna’s. Wil je wat extra ontspanning tijdens je reis, boek dan ook een massagebehandeling.

Lekker eten in Rattenberg

In Rattenberg kun je lekker en gevarieerd eten. Wel beperken de meeste restaurants zich tot de Beierse of Zuid-Europese keuken. Ben je een fan van sushi en overige oosterse keukens, dan zit je hier niet goed. Maar hou je van lekkere aardappel gerechten, pasta’s en veel vleesgerechten, dan zit je in Rattenberg goed. Veel restaurants zijn ook aangesloten bij een (wellness) hotel. Zum Brau is een grote favoriet. Je vindt hier niet alleen pretzels en worsten, maar ook hele unieke gerechten waarbij de aardappel vaak centraal staat. Wil je graag genieten van de Italiaane keuken en beschik je over een auto? Maak dan de rit naar het stadje Vliechtag zo een 10 kilometer verderop. De pasta’s en pizza’s in Mille Gradi smaken hier net zo lekker als in Italië zelf!