Ben jij er ook weer eens aan toe om lekker op vakantie te gaan? Of vind je het fijn om al ruim van tevoren een vakantie te plannen en te genieten van dat hele proces? Frankrijk blijft dan een land waar veel mensen voor kiezen. Het is bij uitstek een land dat goed te bereizen is en waar je een enorme diversiteit aan landschappen en uitzichten terugvindt. Veel mensen kiezen bij een vakantie in Frankrijk dan voor de populaire Dordogne. Deze regio, die in het zuiden van Frankrijk ligt, behoort tot de mooiste streken die Frankrijk rijk is. Daar geniet je dan nog eens extra van als je in deze regio een luxe vakantiehuis in Frankrijk boekt bij FranceComfort.

Geniet van de mooiste kastelen, dorpjes en natuur

Als je ons vraagt wat er nou zo kenmerkend is aan de Dordogne, dan schieten er meteen meerdere dingen te binnen. Zo vind je in deze regio onder andere imposante kastelen, charmante dorpjes en prachtige, eeuwenoude grotten, waar je jezelf een echte avonturier kunt wanen. Laten we dan niet vergeten dat hier ook nog eens mooie rivieren, heuvels en wijngaarden te vinden zijn. Dat het in de Dordogne ook nog eens bijna altijd mooi weer is, is de spreekwoordelijke kers op de taart. Dit wordt alleen maar mooier naarmate je verder naar het zuiden trekt. In de omgeving van het kasteel van Beynac heb je even het gevoel dat je in een schilderij bent gestapt.

Even afkoelen op het strand

De temperaturen in de Dordogne kunnen behoorlijk oplopen, het is dan lekker om even af te koelen op het strand. De Dordogne bevindt zich in het binnenland van Frankrijk, er is dan ook geen zee om heen te trekken. Gelukkig zijn er wel overal strandjes langs de rivieren te vinden, waar het ook goed toeven is. En hoe leuk is het dan om deze strandjes te bezoeken vanuit een kano? Je maakt over de rivier de prachtigste tochten. Kom je onderweg een leuk strandje tegen? Dan meer je hier gewoon aan en neem je de tijd om even lekker te ontspannen.

Het plaatselijke leven meemaken

Wil jij op vakantie in de Dordogne? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk genieten van het echte Franse leven. Dat doe je dan in één van die leuke Franse plaatsjes, die volop in de Dordogne te vinden zijn. Hier slenter je door de straten en bezoek je winkeltjes waar je authentieke streekproducten koopt. Plan bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Belves. Dit is een knus, middeleeuws dorp waar je volop geniet van het echte Franse leven. Maar ook Sarlat-la-Canéda is de moeite waard. Dit is een grotere plaats, waar prachtige kerken en andere oude gebouwen te vinden zijn.

Luxe genieten vanuit een mooi vakantiepark

In de Dordogne zijn meerdere vakantieparken te vinden van de bekende keten FranceComfort. Deze parken hebben de aansprekende namen Domaine de Lanzac, Village des Cigales of Le Lac Bleu. Mooie parken, waar je jouw vakantie doorbrengt in een luxe vakantievilla. Hier staan grote vakantiehuizen die helemaal compleet zijn ingericht. Denk aan een gezellige zithoek, een keuken die van alle gemakken is voorzien en slaapkamers met comfortabele bedden. Veel huizen hebben dan ook nog eens een eigen zwembad in de tuin. Ideaal voor als je bijvoorbeeld met kinderen gaat, of als je zelf na een lange dag in de Dordogne eens heerlijk wil ontspannen.