De vakantiebestemming uitzoeken is altijd een leuke opgave waarbij de voorpret eigenlijk al begint. Er zijn tal van verschillende soorten vakanties die je kunt houden. Een van de meest geliefde soorten vakanties voor veel Nederlanders, is echter een kampeervakantie. Elk jaar vindt er in de zomermaanden bijna een volksverhuizing plaats van Nederlanders die met de tent, vouwwagen of caravan de warmte op zoeken voor een kampeervakantie.

Voor dit type vakantie hoef je echter niet heel lang in de auto te zitten, want een van de beste kampeerplekken in Europa vind je al op slechts enkele uren rijafstand van Nederland. De Belgische Ardennen zijn niet voor niets al sinds jaar en dag een zeer geliefde bestemming voor vele Nederlanders.

In de Ardennen vind je verschillende campings voor diverse doelgroepen

Jong en oud met je partner of het hele gezin, het maakt niet uit, in de Ardennen vind je precies wat je zoekt. Het gebied is een berg en heuvellandschap vol mooie authentieke dorpjes en adembenemende uitzichten. Je vindt hier dan ook meerdere campings voor verschillende doelgroepen.

Een eengezinscamping vol vertier en activiteiten voor de kinderen is hier zo gevonden. Daarnaast vind je hier ook tal van outdoor campings, waar je midden in de natuur kan kamperen en vanaf de camping survivaltochten kan beginnen en diverse outdoor activiteiten kan ondernemen, zoals mountainbiken, raften, of bergbeklimmen en abseilen.

Tip: https://campingardennen.nl/arrangementen/wandelvakantie/

De Ardennen zijn de ideale locatie voor een spontaan weekend of midweek in de natuur

De Ardennen zijn als gezegd een makkelijk gevonden gebied onder kampeerliefhebbers. Dit betekent niet dat je het gevoel hebt in een toeristenval beland te zijn wanneer je tijd doorbrengt in dit adembenemende gebied. De Ardennen zijn relatief groot en door het gebrek aan echt grote steden kom je hier voornamelijk natuurliefhebbers tegen en fanatieke sporters.

Uitgelicht: https://campingardennen.nl/faciliteiten/verhuur-mtb/

Het voordeel aan het feit dat de Ardennen op een relatief korte afstand van Nederland liggen, maakt dit gebied ook zeer geschikt voor een spontane kampeertrip voor een midweek of een lang weekend heerlijk uitblazen in de natuur. De campings die vaak gelegen zijn aan de oevers van een van de meanderende rivieren bieden het ultieme natuurgevoel en een uitvlucht uit de dagelijkse sleur.