Australië staat vooral bekend als het (letterlijk) grote backpackers paradijs waar je kangoeroes heb en heerlijk kan surfen.

Maar Australië is ontzettend veelzijdig. Je vindt er wereldsteden als Sydney en Melbourne maar ook paradijselijk witte stranden en helder blauw water. Iedere reiziger kan er daarom zijn hart ophalen wat bezienswaardigheden betreft. Want er is meer dan genoeg te zien.

Reizen in Australië

Maarja, dan ga je naar Australië en heb je drie, heel misschien 4 weken de tijd. En Australië is groot. Dus wat ga je dan bekijken. Het belangrijkste wat je moet doen tijdens je voorbereiding van een reis naar Australië is keuzes maken. Keuzes over wat je wel wil zien en wat je over slaat.

Want alles bekijken gaat gewoon niet.

Om je een klein beetje op weg te helpen hebben wij hier onze top 5 van bezienswaardigheden in Australië op een rij gezet.

Onze 5 mooiste bezienswaardigheden van Australië

1. Great Ocean Road.

Dit is toch wel een uniek stukje Australië. Omdat het niet 1 punt betreft is het leuker en makkelijker te “bezoeken” dan de “standaard” bezienswaardigheden van Australië. Veel mensen starten hun trip langs the Great Ocean Road vanuit Melbourne. Deze gezelligste en levendige stad vind je aan de oostkust van Australië. Vanuit hier nemen veel mensen de bekende Great ocean Road, welke zo’n 240km lang is, op weg naar Warrnambool.

De weg leidt je langs prachtige uitzichtpunten en langs steile kliffen langs de kust. Onderweg staan ook de 12 apostelen bij Port Campbell op je te wachten en kan je ook koala’s spotten.

2. Uluru

Deze opvallend rood gekleurde rotsen van het National Park Uluru-Kata Tjuta zijn een belangrijk onderdeel van de Aboriginal cultuur. Het national park ligt bedolven met monolieten en andere gesteente maar Aluru (ook wel Ayers Rock) steekt er met kop en schouders bovenuit.

Je kan in het park prachtige wandelingen maken. En voor de mooiste instagram plaatjes bezoek je Uluru tijdens zo’n opkomst of zonsondergang.

3. Noosa Heads

Een van onze favoriete plekken in dit mooie land. Noose Heads. Prachtige stranden, geweldige landschappen en heerlijke restaurants om in te eten. Oke. Het is wat exclusief en zeker niet goedkoop. Maar dit oude vissersdorp wat inmiddels is uitgegroeid tot de bekendste strandbestemming van Australië is fantastisch om even helemaal bij te komen.

De plaatselijke bevolking heeft er voor gezorgd dat Noosa Heads niet heeft geleden onder de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Meer dan 30% van het gebied bestaat uit beschermde bossen en vanwege bouwvoorschriften vind je hier geen hoogbouw.

NOOSA, AUSTRALIA, FEB 17 2018: People enjoying summer at Noosa main beach – a famous tourist destination in Queensland, Australia.

4. Whitsunday Islands

Deze prachtige stranden zijn paradijselijk mooi. Denk aan witte stranden met helder blauw water. Het Whitsunday islands National park is een archipel met een verzameling eilanden en bestaat uit onder andere Hamilton eiland, Hayman eiland, Dent en Hook eiland.

Naast zonnende mensen leven er op sommige van de prachtige stranden schildpadden die hier in alle rust hun eieren op het strand leggen. Je kan dit gebied bezoeken door een zeiltocht te maken langs verschillende eilanden of met een privé tour. Het is in ieder geval absoluut een bezoek waard.

5. Fraser Island

Fraser Island ligt voor de oostkust bij Hervey Bay. Je bereikt het eiland vrij eenvoudig met de ferry.  Het eiland bestaat vooral uit zand. Duinen en strand zijn hier het overheersende uitzicht. De reden dat veel mensen het eiland bezoeken is dat je hier uitstekend vogels kunt spotten. En door zijn unieke ligging spot je dan ook prachtige exemplaren.

Verder is het vooral zwemmen, snorkelen en duiken wat je er kan doen. Je zou met een jeep het eiland kunnen rond rijden en, mits je de juiste vergunning hebt, je kan er ook kamperen.

Fraser Island, beach landscape view in Australia