Laten we eerlijk zijn: als je de rest van je leven op vakantie mocht, zou je het waarschijnlijk doen. Wat is er immers lekkerder dan de vrijheid hebben om te ontspannen en genieten en nieuwe dingen te zien. Maar zo werkt helaas niet voor veruit de meesten van ons. Toch voel je wellicht toch de behoefte om op z’n minst vaker op vakantie te kunnen. Los van de vrije dagen die je daarvoor nodig hebt, kost het vooral ook geld. Zonder geld wordt het lastig om op vakantie te gaan. Daarom bespreken we drie manieren om aan extra geld daarvoor te komen.

Eigen woning verhuren tijdens je vakantie

Geld verdienen tijdens je vakantie? Eigenlijk is het zonde om je eigen huis leeg te laten staan, zeker als je voor langere tijd weg bent. Je kunt ook besluiten om je woning te verhuren terwijl je zelf weg bent. Bijvoorbeeld via Airbnb, of een andere website of dienst waar je je woning op kunt aanbieden. Dit kan je aardig wat geld opleveren, dat je eigen vakantie zeker voor een deel kan financieren. Je zult dan echter wel iemand moeten regelen die als aanspreekpunt wil fungeren, of in ieder geval zaken ter plekke kan regelen. Zoals bijvoorbeeld de ontvangst, de check-out of eventuele reparaties. 

Sportweddenschappen

Een manier om je geld wat te laten groeien, is door sportweddenschappen af te sluiten, zoals bijvoorbeeld een voetbalweddenschap. Dit is natuurlijk wel spelen met geld, maar je kunt voor een relatief veilige ‘langzame’ strategie gaan. Zet je geld in op zogenaamde ‘zekerheidjes’, dingen waarvan de kans klein is dat ze anders verlopen. Zoals dat PSV wint van Almere City FC, of Feyenoord van FC Volendam. De quoteringen zijn dan laag, maar dat levert je nog altijd een kleine winst op. Als je dat vaak doet, kun je toch extra budget bij elkaar sparen voor een extra vakantie.

Deelnemen aan enquêtes en marktonderzoek

Je kunt je om extra geld te verdienen voor een vakantie ook inschrijven bij websites waar je beloond wordt voor het deelnemen aan enquêtes en marktonderzoek, zoals Swagbucks, Toluna en Survey Junkie. Kijk wel even goed dat je daadwerkelijk in geld beloond wordt, want aan cadeaubonnen heb je vaak niet zo veel als geld nodig hebt voor je vakantie. Het is geen grote bron van inkomsten, maar het is wel een bereikbare en flexibele manier om in je vrije tijd nog wat bij te verdienen met het invullen van enquêtes die gaan over zaken zoals consumentengedrag, productvoorkeuren en trends. En in feite word je betaald voor je mening, dus dat is een mooie manier om geld te verdienen.

Eén ding is zeker: het extra geld dat je nodig hebt, komt je doorgaans niet zomaar vanzelf aanwaaien. Je moet wel bereid er wat voor te doen om vaker op vakantie te kunnen. Maar dat is ook niet erg, want je wil die extra vakantie(s) natuurlijk ook wel een beetje verdiend hebben. Dan geniet je er waarschijnlijk nóg meer van.