Javea, Xàbia in het Valenciaans, staat bekend om zijn afgelegen baaien, kristalhelder water en prachtige landschappen rondom de baaien.

Maar als je niet graag naar het strand gaat om te zonnebaden, wat moet je dan doen in Javea? Naar het strand gaan in Javea is niet het enige dat je kunt doen in dit kleine stadje aan de Costa Blanca. Deze blog dient om je te helpen het meeste uit jouw vakantie in Javea te halen. Daarom vertellen wij over de mooiste plekken die je er kunt vinden en ook wat je zoal kunt ondernemen.

Ontdek de baaien en stranden

Je zou kunnen zeggen dat Javea de beste baaien van Spanje heeft. Daarom bespreken we er enkele van.

Cala Portixol of Cala Barraca, een grindbaai gelegen tussen Cap Prim en Cap Negre, en zeer dicht bij Cala Granadella. Het is te voet bereikbaar vanaf de Mirador de la Cruz del Portixol. Of met de auto via de Cabo la Nao-weg tot je de baai bereikt. In de zomermaanden (juli en augustus) kost het veel om in de buurt te parkeren, maar het is de moeite waard om te bezoeken. Ideaal om te bezoeken als je een villa in Javea huurt.

Cala Barraca is ideaal om te duiken of snorkelen. Er is ook een kajakexcursie van 2 uur en 30 minuten vanaf Cala Barraca, waar je de Cabo la Nao-grot bezoekt en snorkelt. Een spectaculaire excursie om de baaien en grotten van Javea vanaf de zee te bekijken.

Een wandelroute in Javea

De route van de uitkijkpunten in Javea is een van de natuurlijke attracties van de kustlijn van Javea vanwege het ongelooflijke panoramische uitzicht. Hier gaan we het hebben over de 3 mooiste uitzichtpunten: Cruz del Portixol, Cabo de San Antonio en Cabo de la Nao (het dichtstbijzijnde punt bij het eiland Ibiza).

Vanaf de vuurtoren van Cabo de San Antonio in Javea kun je Jávea in zijn geheel zien. Vanuit het uitkijkpunt Cruz del Portixol kun je niet alleen het Isla del Portixol bewonderen. Je kunt ook verschillende routes volgen die je naar geheime en rustige baaien brengen.

Maak kennis met het historische centrum

Niet alles is strand en zee, ook in de straten van het historische centrum heeft Javea een bijzondere charme. Je kunt het niet missen om zowel overdag als ’s nachts door de straten te wandelen. Want ’s nachts is de charme nog specialer; straten vol restaurants, wandelende mensen, artiesten die muziek spelen op straat.

Het historische centrum van Javea is een van de mooiste aan de Costa Blanca vanwege de smalle straatjes, stenen huizen en charmante geplaveide straatjes.

Costa Blanca

Als je graag aan de Costa Blanca verblijft, dan is het aantrekkelijk om vakantiehuis in Spanje te huren aan zee. Naast Javea zijn er nog tal van steden en dorpjes waar je kunt genieten.