Shoppen: het is de hobby van veel mensen. Nederland heeft veel plekken waar je heerlijk kunt rondslenteren en leuke items kunt scoren, maar het blijft een klein kikkerlandje waar je de grote steden al snel allemaal langs bent geweest. Daarnaast zijn er in andere landen ook verschillende winkels en modetrends. Dus waarom zou je niet een dagje in een ander land winkelen?

Londen

In Londen barst het van de winkels, zowel designerwinkels als grote ketens en vintage shops. Dat kan erg overweldigend zijn als je er een dagje wilt shoppen. Het ligt er natuurlijk erg aan wat je zelf leuk vindt en wat je wilt zien. Harrods is in ieder geval een warenhuis waar je tijdens je bezoek aan Londen zeker niet voorbij kunt lopen. Hoewel het een luxe warenhuis is, wordt er niet raar opgekeken als je naar binnenloopt om even rond te kijken. Daarin ben je namelijk zeker niet de enige! En als je toch op de ‘luxe tour’ bent, is het ook bijzonder om naar de Bond Street te lopen. In deze straat met designerwinkels lopen namelijk regelmatig beroemdheden rond. Voor grote modeketens ben je aan de bekende Oxford Street op het goede adres. Daarnaast zijn fans van vintage kleding in Londen helemaal op de juiste plek. Zo zijn er vintagewinkels en de leukste vintage markten in Shoreditch, één van de hipste wijken in Londen.

Parijs

Parijs is naast Londen ook écht een modestad. De stad is al sinds tijden een thuisbasis voor haute couture en is één van de belangrijkste modesteden binnen Europa. Bovendien wordt daar, net als in Londen, jaarlijks twee keer de Fashion Week gehouden. Als je met de trein naar Parijs gaat, kom je aan in het midden van de stad en kun je een dag naar hartenlust shoppen. Natuurlijk heeft niet iedereen het budget voor een designertas, maar ook dan kun je in Parijs goed winkelen.

De grote ketens waar veel mensen altijd wel iets leuks kunnen vinden zijn gelegen aan Rue de Rivoli. Op zoek naar unieke kleding? Dan zijn de boetiekjes in de passages van Parijs misschien wel wat voor jou. Deze zijn te vinden in en rond het centrum van Parijs. Eén van de winkelcentra die je een keer gezien moet hebben is Galeries Lafayette. Het warenhuis met wel tien verdiepingen biedt veel verschillende merken aan, maar is daarnaast ook nog prachtig gedecoreerd. Vergeet naast het winkelen dan ook niet om naar boven te kijken, anders loop je de glas-in-lood koepel in het midden van het warenhuis nog mis. Wel is dit een erg luxe warenhuis, dit gebied wordt dan ook de ‘Gouden Driehoek’ genoemd. Ondanks dat is iedereen welkom. Je bent tenslotte niet elke dag in Parijs!

Lees ook onze andere blog artikelen: