Bij Colombia denken veel mensen direct aan Pablo Escobar en zijn gewelddadige historie. Maar na de definitieve ondertekening van het vredesakkoord met de F.A.R.C in 2002 heeft Colombia een ongelooflijke metamorfose ondergaan. Vraag je een willekeurige reiziger die naar Latijns-Amerika is geweest om zijn favoriete land. Kijk dan niet vreemd op als die persoon Colombia noemt als beste reisbestemming. Colombia is veilig geworden voor toeristen en heeft met zijn veelzijdigheid voor iedereen iets te bieden. Of je nu op zoek bent naar cultuur, avontuur, stranden of wat dan ook. Colombia heeft voor iedereen wel iets te bieden. Er zijn zoveel plekken te ontdekken en wij vinden Colombia de beste plek in Zuid-Amerika om Spaans te leren, Spanish Travel Classes kan jou daarbij helpen. Dit is waarom!

De combinatie van de meest diverse ecosystemen van Zuid-Amerika

Colombia is na Brazilië het meest biodiverse land ter wereld. Met zijn ongekend mooie flora en fauna wordt je omver geblazen. Waar in de wereld vind je waanzinnige zandstranden, woestijnen, bruisende steden, fantastische berggebieden en het Amazone gebied in een land?!

Het meest logische om van boven naar beneden te reizen

Colombia is vanwege zijn topografische ligging een perfecte start bestemming om Spaans te leren. Het is logisch om Spaans te leren en vandaaruit verder naar beneden te reizen door Zuid-Amerika.

Colombianen spreken met een heel fijn accent om Spaans te leren

Het is heel gemakkelijk om Spaans te leren in Colombia. Colombianen spreken met een rustig en neutraal Spaans accent. Natuurlijk hebben verschillende delen hun eigen accenten. Maar vergeleken met andere Spaanstalige landen in Zuid-Amerika, is het Colombiaans Spaans heel eenvoudig om te volgen. Wij raden het daarom aan om Spaans te leren in verschillende plaatsen in Colombia. Het is leuk om meerdere plaatsen te ontdekken en het is bevorderend voor je Spaans om meerdere accenten te herkennen. Spanish Travel Classes is hiervoor een goede organisatie. Zij hebben contacten met taalscholen verspreid in de beste locaties van Colombia, en garanderen de beste prijs of zelfs goedkoper als je via hun boekt. Je kunt normale Spaanse lessen nemen maar je kunt ook voor taalprogramma’s kiezen met cultuur, dans, vrijwilligerswerk en de beste activiteiten. Hierdoor kun je al reizende Spaans leren en Colombia ontdekken.

Gastronomie

Colombianen zijn de meest warmhartige mensen van Latijns-Amerika. Er gaat geen dag aan je voorbij zonder dat iemand je met een glimlach en “hola” begroet. Colombianen staan ook bekend als enorme party people. Gooi die heupjes los op alle leuke Salsa, Bachata, Reggaeton en Merengue beats! Onder het genot van een “aguardiente”, een typisch Colombiaans drankje!

De cultuur

Colombia heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Medellín is een populaire bestemming om Spaans te leren. Mensen denken onmiddellijk aan Pablo Escobar vanwege de gewelddadige serie op Netflix. Maar er is zoveel te doen en te beleven. Een andere prima locatie voor Spaanse lessen is Cartagena. Dit is een must see locatie. De oude binnenstad is net een openlucht museum, zo waanzinnig mooi. Daarnaast ontkom je niet aan de stranden en de Caribische sfeer. Waar mensen ook aan denken bij Colombia is natuurlijk de koffie. Je kunt daarom een bezoek aan Salento niet overslaan. Een klein maar prachtig dorpje verstopt in de groene omgeving van de koffie regio.

Colombia is relatief gezien goedkoop

Colombia is een van de goedkopere landen in Zuid-Amerika. Een menu del dia (menu van de dag) kost zo’n 2 euro 50 bij een lekker restaurantje. En voor een koude cerveza tik je soms nog geen 30 eurocent af! Met het lekkere weer en het goedkope dagelijks onderhoud. Maakt dit Colombia tot een perfecte bestemming om Spaans te leren.

Je wordt verliefd op Colombia

Colombia is een toffe bestemming waar je geen genoeg van kunt krijgen. Het is haast onmogelijk dat je niet verliefd wordt op dit waanzinnige land. Van het Salsa leren (of het ernaar kijken), het spelen van Tejo (een spel met buskruit en bier), de bruisende feesten met de lokale bevolking, de mooie vrouwen (interessant voor de meeste mannen onder ons) tot aan alle leuke en avontuurlijke activiteiten.

Waarschijnlijk wil je nooit vertrekken!