Als kinderen hebben we het hele academische jaar uitgekeken naar de zomer. Het impliceerde geen universiteit, uitslapen, door de sproeier gaan, misschien op reis gaan. Als volwassenen anticiperen we nog steeds gretig op het zomerseizoen, hoewel we geen drie maanden vrij meer hebben. Onze prioriteiten zijn ook veranderd. In tegenstelling tot het verlangen naar het meest recente speelgoed of een dag in een pretpark, zijn er punten waar we niet zonder kunnen in het zomerseizoen. De kustlijn of het zwembad is een voor de hand liggende optie, maar wat als je er bent? Je zomer zou niet volledig zijn zonder te voldoen aan vijf dingen: zonnebrandcrème, zonnebril, veldbril, boeken, evenals barbecues.

Toen je een kind was, dacht je waarschijnlijk nooit aan zonnebrandcrème. Het was waarschijnlijk een last, stil moeten staan, wachten tot je moeder wat op je wreef, terwijl alles wat je wilde doen rondrennen was in het zonlicht van de wereldwijde zomerschool. Ideeën van verbranding, vouwen of huidkankercellen zijn nooit bij u opgekomen. Het is nu een heel nieuw balspel. We maken ons zorgen over hoe vreselijk we er precies uitzien met het afpellen van zonnebrand, over de plooien die kunnen ontstaan ​​door je ogen in de zon op te blazen, of erger, over die verdachte moedervlek die verscheen waar het vroeger niet was. Een zonafweerfactor (SPF) van minimaal 15 is een must, maar ze nemen nu toe tot 50, 60 en Neutrogena kwam ook uit met een SPF van 100.

Vermeld loensen in het zonlicht, dat is niet nodig. Misschien heb je een zonnebril niet als een kind beschouwd, of misschien waren ze meer een leuk punt om mee te spelen dan een noodzaak. Maar zonnebrillen bieden nog meer doeleinden dan er gewoon fantastisch uitzien. Ze beschermen uw ogen tegen schadelijke ultraviolette stralen. Ze helpen u te voorkomen dat u kreuken krijgt die ontstaan ​​door uw ogen op te knijpen. Ze zijn vooral essentieel als u wilt investeren wanneer u op of bij het water bent. Door zonneschijn van het water geschud is vooral onveilig voor je gezichtsvermogen, en het maakt het alleen moeilijk om te zien. Het is ook van cruciaal belang om een ​​zonnebril te gebruiken tijdens het rijden in het zomerseizoen, of op elk moment, om de gloed te verminderen die wordt gecreëerd door zonlicht dat reflecteert op voertuigen. Je kunt veel beter zien, maar ook veel verder met een goede zonnebril.