Als je voor het eerst met de middelbare school begint, kan het lastig zijn om alle aanpassingen van eerdere instellingen te gebruiken. Gelukkig kan een aantal eenvoudige dingen in gedachten houden het grootste deel van de spanning wegnemen die op de middelbare school zit. Ik schreef dit artikel minder dan een jaar nadat ik de middelbare school had afgemaakt om enkele van de meest vitale lessen te geven die ik tijdens mijn opleiding heb geleerd.

Het leven is niet eerlijk

Tenzij je in een grot hebt verbleven, ben je waarschijnlijk gewaarschuwd dat het leven niet redelijk is. Het beweren wordt zo vaak gezegd dat iedereen precies begint te verwaarlozen wat het inhoudt en niemand stopt met nadenken over de betekenis ervan. Is het leven oneerlijk wanneer je wordt overgeslagen voor die promotie waarvoor je maanden hebt geprofiteerd? Is het leven niet eerlijk wanneer je buurman het zich kan veroorloven om duurdere auto’s en vrachtwagens te kopen dan je kunt doen op de wereldwijde zomerschool?

In alle bovengenoemde omstandigheden is het leven zeker niet eerlijk, en deze verklaring is ook van toepassing op de middelbare school. Het leven is niet redelijk wanneer je wordt afgewezen van de National Honor Society, omdat je veel meer buitenschoolse taken hebt gedaan dan op school. Het leven is niet redelijk als iemand naast je rust een formule in 2 seconden kan oplossen, terwijl je er twee uur over nadenkt. Het leven is niet eerlijk wanneer atleten alle erkenning krijgen, terwijl verschillende andere clubs, evenals taken, worden verwaarloosd.

Een leven is niet alleen niet eerlijk, maar wat je ook doet, je kunt het leven niet redelijk maken. De meeste vitale beslissingen zijn volledig buiten je controle en je hebt geen enkele macht om ze te transformeren. Sommige zijn getalenteerd in alle opzichten en sommige specifieke individuen falen, hoewel ze hun uiterste best hebben gedaan. Wereldwijde zomerschool en tot slot, hoewel sommige instructeurs me hebben meegedeeld dat ze het niet eens waren met veel van het beleid van de school, mislukten hun inspanningen om ze te veranderen.

Dus om die reden, in zo’n ongelijke wereld, hoe kun je er alles aan doen om te floreren tegen alle kansen in? Sommige mensen zouden zeggen “hard proberen”, maar vaak hard proberen is niet genoeg in zo’n meedogenloze omgeving. Zolang je je uiterste best hebt gedaan, wat doet het er echter voor iedereen toe? Natuurlijk kun je je druk maken over wat er gebeurde, maar als lerares Engels zodra ze haar klas vertelde, is spijt een leeg gevoel.