Met een camper bepaal je zelf waar je heen gaat. Als de route is uitgestippeld, is het alleen een kwestie van gaan. Als je zelf geen camper hebt, kan je er een huren voor een kleine prijs. Zo zit je nergens aan vast. Maar waar moet je op letten bij een camper huren?

Vakantiebudget

Wat is jouw vakantiebudget? Er zijn allerlei campers met verschillende faciliteiten en prijsklassen. Het kan dus zeker baten om campers met elkaar te vergelijken. Naast de huurkosten, zijn er nog andere kostenposten. Denk aan de waarborgsom die je vooraf moet betalen. Deze krijg je achteraf wel terug (eventueel met aftrek van schade of naheffingen), maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden. Vergeet ook het eigen risico en de verzekering van de camper niet.  

Seizoen

De vakantieperiode bepaalt de temperatuur tijdens je vakantie. En die temperatuur is weer belangrijk voor je accommodatie. In de warme zomermaanden is een tent of basic camper voldoende. In de lente merk je al wat meer weersveranderingen. Het kan ’s nachts namelijk flink afkoelen. Wat meer luxe in de vorm van isolatie of verwarming is dan zeker niet overbodig. En wat dacht je van kamperen in de winter of herfst? Met een goed geïsoleerde camper en eigen voorzieningen kan je heerlijk opwarmen nadat je in de frisse buitenlucht bent geweest.

Luxe en faciliteiten

Hoe luxe wil je het hebben? Er zijn caravans voor een kleine prijs die prima zijn voor een korte vakantie. Maar er zijn ook luxe campers die voorzien zijn van onder andere eigen sanitair, airco, koelkast en privé slaapcabines. Bij het kiezen van een camper gaat het om hoe jij je vakantie wil doorbrengen. Als je back to basic gaat, is alleen een slaapcabine en een klein keukenblok voldoende. Maar als je een week gaat kamperen met de kinderen, kan het fijn zijn om je eigen faciliteiten te hebben. Noteer wat jij belangrijk vindt en kies de camper die daarop aansluit.

Vakantiebestemming  

In Nederland kan je gemakkelijk campers vergelijken en huren. Maar hoe zit dat in het buitenland? Kan je een camper huren Amerika of een camper huren Canada? En zo ja, welke regels gelden er daar? Gelukkig zijn er veel Nederlandse eigenaars die online hun camper verhuren in het buitenland. Dit scheelt een hoop stress, want zo kan je in eigen taal overleggen en afspraken maken. Daarbij weet je ook zeker dat de camper aan de lokale eisen voldoet! Dan hoef je alleen nog maar de camper op de bestemming op te halen.

Comfortabel rijden

Als je nog nooit met een camper hebt gereden, kan het even wennen zijn. Tot 3500 kg heb je geen apart rijbewijs nodig, maar even oefenen kan geen kwijt. Achteruitrijden, de bocht nemen en de camper op de campingplaats zetten, gaat net wat anders dan met een normale auto. Daarbij maak je aardig wat kilometers om bij de vakantiebestemming te komen. Kies daarom een camper die comfortabel rijdt. Neem contact op met de verhuurder en vraag naar zijn of haar ervaring met het rijden.