In het hoogseizoen kan het behoorlijk druk zijn bij Schiphol. Met die op vakantie gaan of mensen die worden weggebracht. Ga je met de taxi, openbaar vervoer of eigen auto. Een eigen auto is het meest gekozen alternatief. Afhankelijk van je vakantie kun je kiezen voor kort- of lang parkeren. Bij het boeken van een voetbalreis kun je kiezen voor kortpartkeren. Hoe je kan besparen op de parkeerkosten leggen we hieronder uit.

Vergelijken

Parkeren van je voertuig kan duur zijn, mits je de prijzen goed vergelijkt. Op het vliegveld heb je de keuze uit verschillende parkeermogelijkheden. De eerste vraag is hoelang ga je op vakantie en hoeveel dagen wil je parkeren. Kies je voor een overdekt garage of parkeer je de auto iets verder van de vertrekterminal? Er zijn mensen die liever overdekt willen parkeren om de auto tegen hevige weersomstandigheden te beschermen.

Parkeermogelijkheden

Als je bij het vliegveld gaat parkeren is het van belang om te weten hoelang je hiervoor wilt nemen. Bij P1 kun je parkeren als je korter dan twee dagen wilt reserveren. Meer dan twee dagen kun je kiezen voor P3 of P6. Wil je niet parkeren, maar iemand snel wegbrengen? Laat de passagier uit bij de kiss & ride. Maar wil je even mee naar binnen lopen, dan kun je het beste kiezen voor de P1 garage. Wil je een luxe manier van parkeren, kies dan voor Valet parking. Bij deze optie rijd je de auto tot aan de terminal, maar wordt je auto geparkeerd door iemand anders. Er zijn verschillende bedrijven die deze optie aanbieden, lees daarom altijd de reviews.

Reserveren

Reserveren van je parkeerplek op Schiphol is makkelijker geworden met behulp van de app. Met de officiële Schiphol app is het mogelijk om een plek te reserveren voor kort- en lang parkeren. Reserveer je parkeerplek van te voren als je vakantieperiode al bekend is. Boek op je mobiel een parkeerplek bij de airport. Selecteer de datum en tijd om de beschikbare plekken te zien van bijvoorbeeld P1, P3 of P6. Regel de betaling direct in de app. Download in de App Store of Google Play.