Steeds meer mensen hebben de stad Turnhout ontdekt voor een leuk dagje uit. Dit geldt al helemaal als je in de buurt van Antwerpen woont. Turnhout is immers een klein eindje rijden. Deze stad bevat een rijke historie. Zo beschikt Turnhout over haar stadsrechten sinds maar liefst 1212. Maar wat is er allemaal te doen in deze stad? Dit geldt met name voor zondag. Wat is in Turnhout op zondag open? In deze blog leer je precies het antwoord op dit vraagstuk kennen. Hierdoor geniet jij binnen mum van tijd van alles wat Turnhout op deze heilige dag te bieden heeft.

 

Zijn de winkels in Turnhout op zondag open?

In de eerste plaats is het belangrijk om je te vertellen of in Turnhout de winkels op zondag überhaupt open zijn. Het verschilt namelijk per stad of dit nou wel of niet het geval is. In Turnhout zijn de winkels op zondag open. Dit is dus zeker goed nieuws voor je. Echter is het wel belangrijk om te vermelden dat dit enkel geldt voor koopzondagen. Koopzondag in Turnhout is elke eerste zondag van de maand. Daardoor is in feite maar een klein aantal zondagen het zo dat alle winkels open zijn.

 

Zijn de winkels in Turnhout open op zondag?

 

In de eerste plaats is het belangrijk om je te vertellen of in Turnhout de winkels op zondag überhaupt open zijn. Het verschilt namelijk per stad of dit nou wel of niet het geval is. In Turnhout zijn de winkels op zondag open. Dit is dus zeker goed nieuws voor je. Echter is het wel belangrijk om te vermelden dat dit enkel geldt voor koopzondagen. Koopzondag in Turnhout is elke eerste zondag van de maand. Daardoor is in feite maar een klein aantal zondagen het zo dat alle winkels open zijn.

 

Welke winkels zijn zondag open in Turnhout?

turnhout kun je goed bezoeken op zondagNu je precies weet of Turnhout op zondag open is, is de volgende vraag welke winkels er nou precies open zijn? Over het algemeen zijn er drie soorten winkels die je op een koopzondag kunt bezoeken in Turnhout. Deze drie winkels vind je in het overzicht hieronder.

 

Probeer nieuwe kleding uit

De eerste categorie winkels die op zondag open zijn in Turnhout, zijn kledingwinkels. Wanneer jij een leuk dagje uit wilt combineren met shoppen naar leuke kleding, is Turnhout dus een goede stad hiervoor. Er zijn namelijk vele kledingwinkels hier te vinden. Denk dan met name aan lokale winkels. Zo ondersteun je dus de regio op een makkelijke wijze. Tevens zijn er grote merken kledingwinkels te vinden in Turnhout. Dit is met name handig als jij wat van je favoriete merk wilt kopen. Tot slot zijn er allerlei soorten budgetten kledingwinkels in Turnhout. Dit kunnen goedkope merken zijn, maar ook winkels met luxeproducten. Op deze manier is er voor ieder wat wils.

 

Ga op zoek naar de meest heerlijke delicatessen

Een andere winkelsoort die je tegenkomt in Turnhout en op zondag open is, zijn delicatessenwinkels. Er zijn allerlei soorten delicatessen waaruit je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan winkels die heerlijk zoete bonbons verkopen. Echter kom je hier ook allerlei prachtige kazen tegen bij de lokale kaasboer. Tevens zijn er vele slagers te vinden in Turnhout met lokaal vlees waar je zeker van geniet. Zo is er in ieder geval qua delicatessen meer dan genoeg keuze in Turnhout. Tot slot kun je ook voor een visje in Turnhout terecht. Je vindt hier veel visboeren die verse vis aan je verkopen. Dit kan echter ook al gekookt zijn. Zo heb je een snelle lunch te pakken.

 

Zoek je nieuwe meubels uit

Als laatste categorie winkels in Turnhout zijn er meubelwinkels. In deze winkels kom je allerlei prachtige producten tegen die je woning een mooie look geven. Denk dan aan meubilair zoals banken of kasten. Echter zijn er ook objecten die via kleine details net je woning wat specialer maken. Denk bijvoorbeeld aan grappige plantenpotten of iconische kussen. Je hebt in ieder geval veel meubelwinkels waarmee je jouw interieur een flinke upgrade kan geven in Turnhout.

 

Welke bezienswaardigheden zijn open op zondag in Turnhout?

Ben je inmiddels helemaal klaar met winkelen? Wat is er verder te doen in Turnhout? Het antwoord is meer dan genoeg. Vanzelfsprekend heb je allerlei gezellig restaurants waar je van kunt genieten. Echter is er nog veel meer te zien in dit plaatsje. Hieronder hebben we de grootste bezienswaardigheden voor je uitgelicht.

 

Een dagje naar musea

nationale speelkaartenmuseum in turnhout op zondag bezoekenAls eerste kun je in Turnhout naar een museum gaan. Je hebt veel museums in Turnhout. Zo is er het nationale speelkaartenmuseum. Hier kun je alles leren over de geschiedenis van de grafische industrie en waarom Turnhout hier een belangrijke rol in speelde. Verder is er ook Begijnhofmuseum. Dit museum bevat allerlei tentoonstellingen waarmee je ontdekt hoe de Begijnen vroeger leefden. Verder is het mooie aan dit museum dat je in een oase van rust belandt. Met name in de zomer is het een goede idee om dit museum te bezoeken.

 

Bezoek de lokale kerken

Turnhout kent naast musea ook talloze andere bezienswaardigheden. Zo zijn er veel lokale kerken die je op zondag kunt bezoeken. Dit gebeurt echter wel nadat de kerksessie klaar is. Daarna kunnen bezoekers een kijkje nemen in de unieke kerken van Turnhout. Daarbij is de meest bekende kerk van dit stadje de Sint-Pieterskerk. Loop door de kerk heen en aanschouw de prachtige afbeeldingen van heilige figuren. Tevens kun je ook met verbazing kijken naar hoe deze kerk gebouwd is. Wanneer jij een fan bent van kerken bezoeken, is dit er zeker niet eentje om over te slaan.

 

Al met al is Turnhout een stad dat vol met potentie zit op koopzondagen. Of je nou wilt winkelen of lokale bezienswaardigheden wilt bezoeken; dit stadje is zeker het dagje uit waard. Wees daarom avontuurlijk en ga de eerstvolgende koopzondag naar Turnhout. Dit is zeker iets waar je nooit spijt van zult krijgen.

 

 

Lees ook onze andere blog artikelen over Belgische steden en wat je er kunt doen op zondag: